bugün

Allah kısmet ederse iki yıl sonraki halim.
gel keyfim gel.
Hayalim ya.
Dedem miras dağıtımı yapsa artık çok iyi olacak.
Emeklilikte bir de yazlığa yerleşeceğiz üstüne. Ohh tertemiz.
çocukluk hayalim .
Sağlam psikoloji gerektirir.

insan kalitesinin düşük olduğu, hukukun ev sahibini hiçbir şekilde korumadığı bir düzende üç kiracıyla sorunsuzca iletişim kurabilmek ve kiracıların dürüstüne, insanlıktan nasibini almışına rast gelmek büyük bir şans gerektirir...

siz Zannediyor musunuz ki kiracı evinizden çıktığı zaman evin dökülmedik, tahrip edilmedik tek bir tarafı olmayacak?

Ev sahibi olmak ve kiradan yolunu bulmak düşüncesi pek mantıklı gelmiyor bana.
Kiracının verdiği kira bıraktıgı enkazı karşılıyorsa şükredin...

Benim kendi adıma kiraya verilecek evim olsa inanın vermem.
Ailemden biliyorum çünkü neler yaşandığını,
Allah kimseyi kiracıdan gelecek paraya muhtaç bırakmasın.
zaten o paranın pek de bir hayrını görmezsiniz.

Kiracı çıktıktan sonra ben tadilatıyla, vesairesiyle ilgileniyorum dairelerin, maalesef oturdukları süre zarfında ödedikleri kira o masrafı karşılamıyor arkadaşlar. Anne ve babama söylüyorum hak verseler de tekrar aynı hataya düşüp evi kiracıya veriyorlar.
Daireyi boş bırakmak daha mantıklı, en azından üç beş senede bir tekrar komple evin problemleriyle uğraşmamış oluyorsunuz...

Mutfak dolapları çöp oluyor, en iyisini en sağlamını yaptırsanız da maalesef böyle.
Kapılar çöp, nasıl beceriyorlarsa kırıyorlar, banyo desen aynı, tanınmaz bir hale getiriyorlar.
Parkeler ya da laminant paramparça oluyor, bi yerden su sızıyorsa kiracı bunu genellikle bildirmiyor, ihmal ediyor, duvarlar perperişan hale geliyor. Ne vakit ev kullanılmaz hale geliyor belki insaf eyleyip çıkıyorlar. Geride bıraktıkları enkazın toplaması da size kalıyor...

Bu çok büyük bir kul hakkıdır...
O yüzden hiç böyle fantezileriniz olmasın kardeşlerim...

Oturacağınız bir eviniz olsun, hiçbir kiracı için ev almak mantıklı değil. Siz kiracıya hizmet ediyorsunuz, size bir faydası olduğunu hiç düşünmüyorum. Başka yatırımlara yönelmenizi tavsiye ederim.
Katılım emeklilik bes de varsa sırtı yere gelmez.
Eh 3 tane olsa olabilirdi. Anca 1 tane , o da maçı çevirmeye katkı oluyor.
Regal tefecilik.
© copyright 2005 - 2026