bugün

tarih itibariyle t.b.m.m . nin kuruluş yıldönümü olmakla beraber,dünya üzerindeki bütün çocuklara armağan edilmiş bir bayramdır.
çocuklar kadar tüm bireylere armağan edilen ve sorumluluklar yüklenen bayramdır
(bkz: 23 nisan)
her yıl bir önceki yıldan daha coşkulu kutlanan bayramımız.
dünya'da cocuklar için düzenlenmiş ilk ve tek bayramdır. bunu ulu önder mustafa kemal atatürk'e borcluyuz.
bu sene üniversiteli genç şekilli çocuk yürekli insanlarında kutladığı milli bir bayramdır..
"sanki her tarafta var bir dügün, cünkü en serefli, en mutlu gün, bugün 23 nisan, hep neseyle doluyor insan..."
cocukluk yillarindan cikip gelen o masum, o sevecen, o umut dolu sarki...
yıllar önce anneme kelebek olma mutlulugunu yasatmıs bayram. çocuklara bir günlüğüne de olsa alice gibi harikalar diyarına gitme şansı veren bayram.
12 yaşındaki çocuğu 13 kurşunla öldürenlerin eylemlerinde "vicdana aykırı" bir husus bulunmayarak serbest bırakıldığı ugur kaymaz'ın;

kanalizasyon çukurları ve su birikintilerinde boğulan dilara dumrul, tayfun kuzu, ali dogan, ibrahim balin, yusuf balci ve isa gezen'in;

Kundaktayken ırzına geçilen 17 aylık bebenin;

3 lira gündelikle çalıştıkları devlet işletmesine kamyon kasalarında taşınan ve çırpı deresinde boğulan Ceylanpınarlı çocukların;

devletin esirgeme kurumlarında işkence gören ve vücutları pazarlanan çocukların;

bir tepsi baklavanın bedelini ömür boyu hapisle ödeyen aç çocukların;

işkence altında alınan ifadelerle hapsedilen manisalı gençlerin;

ülkesinde kutlanan "çocuk bayramı"dır. Kutlu Olsun!!!

(bkz: Ugur Kaymaz)
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=219174

(bkz: meçhul öğrenci anıtı) ve (bkz: açık atlas)

(bkz: çocukları yiyelim)
incirlik Üssü'nün bulunduğu ülkenin ulusal egemenlik bayramıdır.

Kutlu olsun!!!

(bkz: emperyalizm)
(bkz: işbirlikçi tekelci burjuvazi)
Atatürk' ün ulusal bilinci her daim açık tutmak için çocuklara armağan ettiği bayramdır. ilköğretim döneminde daha değerli olan ve şu an sadece tatil olması nedeniyle değer verdiğim 23 nisandır.
(bkz: egemenlik ulusun peki paralar kimin)
Ulu önderimizin dünya çocuklarına armağan ettiği resmi bayramdır.
(bkz: 23 nisan kutlamalarindan dolayi devletten sogumak)*
(bkz: 23 nisan/#1559488)
23 nisan 2009 ulusal egemenlik ve çocuk bayramımız türkiye büyük millet meclisi'nin açıldığı 23 nisan 1920, ulusumuzun babadan oğula geçen saltanat yönetimini terk ederek halkın kendisini, seçtiği temsilcileri aracılığı ile yönetmeye başladığı günün adıdır. devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, türk ulusu'nun binlerce yıllık tarihindeki en büyük devrimi simgeleyen 29 ekim 1923'te cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanmıştır. büyük önderimiz mustafa kemal atatürk ilk meclisin açıldığı 23 nisan 1920 gününü ulusumuza aynı zamanda çocuk bayramı olarak armağan etmiş ve bu yönüyle de büyük önderimiz dünya ölçeğindeki eşsiz liderliğini bir kez daha göstermiştir.

--spoiler--
küçük hanımlar, küçük beyler! sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. sizlerden çok şeyler bekliyoruz."
mustafa kemal atatürk.
--spoiler--
türkiye cumhuriyeti'nin millet olarak çok zor şartlarda savaşarak kazandığı bağımsızlığı sonucunda kurulan millet meclisinin 89.'uncu yılında kutlanılan bayram.
bugünkü havaya bakaraktan yine yağmurlu geçebilecek olan ulusal bayramdır.*
ilkokulların 2 gün, liselerin 1 gün, üniversiteler tarrak ucu kadar tatil yapmasını sağlayacak olan, türkiye büyük millet meclisi'nin kurulması hasebiyle ulu önder tarafından çocuklara hediye edilen şenlikler bütününün, bu sene yapılacak olanıdır.

ama ne yalan söyleyeyim, dilimiz farklı ama aynıyız mealli reklamlarınızı sevmiyorum be hacılar. yemeyin şimdi, görmedik mi zenciye beyaz boyayla saldırmalarınızı falan? efendi olun iki dakka.
atatürk ün milletine kendi egemenliğini verdiği tarihte, çocuklarına hediye ettiği bayramdır. ne yazık ki o günlerdeki heyecanını yitirmiş bir gündür.
her yıl daha önceden seçilmiş çocukların bir takım koltuklara oturtulup evcilik gibi bir şey oynattıkları, ezberletilen cümleleri tekrarlattıkları; işin ilginci bu durumun artık çocuklara bile komik gelmeye başladığı gün haline gelmiştir.
* * *
(bkz: 23 nisan 2009)
an itibariyle sözlüğün sol frame üst kısmında rengarenk yazılarla kutladığı egemenlik ve çocuk bayramımız.
sonunda rap rap yürüyüşlerin kaldırıldığı, cocuğun kendini asker gibi değil çocuk gibi hissettiği, gönüllerince eğlenip coşacakları gün yani bugün.
(bkz: okullarda iple çekilen günler)
(bkz: tatil)
Barış Manço'nun "kul ahmet'in ceketi" şarkısını dinlerken yaşadığım tarifsiz nostaljinin tesir gücünü arttıran tarih.