fb ile alakalam yoktur. hatta fbyi tutacağıma aklımdan sayı tutarım daha iyi.
ancak çifte standart olmaz. birininkini sayıyorsan diğerini de sayacaksın.
beşiktaş ve galatasaray'ın istanbul liglerinde fenerbahçe'den daha fazla elde ettiği şampiyonluklardır.

ilk istanbul ligini en çok kazanan galatasaray 4, en uzun süren istanbul ligini 12 kezle en çok kazanan beşiktaş olurken, 1952-59 arası düzenlenen istanbul pro ligini gs ve fb 3'er kez eşit sayıda kazanmıştır.

bu fenerbahçe denen takım hiçbir istanbul liginde (1908-1923, 1923-1951, 1952-1959) en çok şampiyon olan takım değildir.

1933-1950 arası parça parça 9 kez düzenlenebilen milli küme ile türk futbol tarihi boyunca yalnızca birkaç kez düzenlenip 3 kez kendilerinin kazandığı türkiye futbol şampiyonası adlı organizasyonları süper lig şampiyonluğuyla eşdeğer saymaya çalışıyor bu ezikler.

öyle komik bir şey ki; 1950'de milli küme şampiyonu fenerbahçe, türkiye futbol şampiyonası şampiyonu ise göztepe. yani bunların mantığına göre 1 sezonda 2 tane şampiyon var. aynı sezon hem şampiyon hem 2.olunabiliyor. dünya futbol tarihinde böyle bir örnek yok ama konuşuyor hala angutlar.

bir takım aynı anda hem milli küme hem tfş şampiyonu olsun tek sezonda 2 kez türkiye şampiyonu ilan edilebiliyor. mantığa bak.

işin sinir bozucu yanı: yuvarlak hesap biz 1959'dan önce daha büyükmüşüz diye düşünüyorlar.

yok lan öyle bir şey. 1959'dan önce beşiktaş bile sizden büyük.
siz sadece 2 tane turnuvayı ayıklayıp kendinizi avutuyorsunuz.
milli küme, türkiye futbol şampiyonası istanbul ligi şampiyonları ile izmir ligi şampiyonlarının sezon sonu karşılaştığı haziran-temmuz aylarında oynanan ardıl turnuvalardır. birbirinden farklı takımların şampiyon olduğu birçok sezon vardır. 1941,1950 gibi. bu özel amatör turnuvalara göre tek sezonda 2 takım şampiyon oluyor.

düzensiz aralıklarla, belli kurallara tabi olmadan, turnuvaya katılacak takımların dağınık şekilde seçildiği,
bir tanesi 19 yılda 9, diğeri 28 yılda birkaç kez düzenlenmiş olup birçok ankara-izmir-istanbul takımı yerel liginde mücadele etse bile bu turnuvaya davet edilmemiştir.

şampiyon kulüpler kupasına türkiye'nin takım gönderme hakkı elde edilince 1956 yılında istanbul şampiyonu galatasaray ile izmir şampiyonu göztepe arasında bir ikilemde kalınıyor ve tff galatasaray'ı göndermeye karar veriyor. göztepe tarafı bu karara tepki gösterince federasyon bir daha böyle bir mağduriyet yaratmamak adına 1956-57, 1957-58 sezonları sonunda istanbul-izmir ligi şampiyonlarını karşılaştırıp kazananın şampiyon kulüpler kupasına katılma hakkı elde edeceği federasyon kupası adlı yeni bir turnuva oluşturuyor. bu 2 kupayı istanbul ligi şampiyonu beşiktaş kazanıyor. 1959'da tüm büyük ligler birleşince böyle bir turnuvaya gerek kalmıyor.

2001 yılında mahkeme kararıyla beşiktaş bu 2 federasyon kupasını lig şampiyonluğuyla eşdeğer gösterip 9 olan şampiyonluk sayısını 11'e yükseltiyor.
istanbul ligi (1905-1915)
galatasaray 4, fenerbahçe 2

cuma ligi (1915-1923)
galatasaray 2, fenerbahçe 2

istanbul futbol ligi (1923-1951)
beşiktaş 11, fenerbahçe 8, galatasaray 6

istanbul profesyonel ligi (1952-59)
galatasaray 3, fenerbahçe 3, beşiktaş 2.

toplam;

galatasaray 15
fenerbahçe 15
beşiktaş 13 kez

istanbul yerel liglerinde şampiyon olmuştur.
1959'dan önce yerel turnuvalarda galatasaray fenerbahçe tablosu budur. 9-1 fark yaratmak fantezidir.

milli küme ve türkiye futbol şampiyonası denen aynı sezonda aynı anda düzenlenen ve farklı takımların katıldığı turnuvaların süper ligle eşdeğer olacağına inanmak deliliktir, çaresizlikten gelen bir avuntudur.

asla kabul edilmeyecektir zaten.

galatasaray 22 kez süper lig, 18 kez türkiye kupası şampiyonu, 15 kez de istanbul.
fenerbahçe 19, 8, 16...

küçüksünüz, eziksiniz ve seneler de geçse bu takımı geçemeyeceksiniz.
oku araştır lan kör senin de elinin altında internet var.
1959 dan önceki şampiyonluklar madem önemsiz, siz gs ve bjk olarak başvuru yapın sayılsın diye.

Biz zaten yaptık, haydi.
galatasaray'ın 22 süper lig şampiyonluğu, 18 türkiye kupası, 16 süper kupası, 15 istanbul ligi şampiyonluğu, 1 milli küme şampiyonluğu var.

fenerbahçe'nin 19 lig, 8 türkiye kupası, 9 süper kupası, 15 istanbul ligi şampiyonluğu, 6 milli küme şampiyonluğu var.

bu zaten resmiyette böyledir. galatasaray'ın başvurması gereken bir durum yok.
milli küme, süper lig şampiyonluğuyla eşdeğer değildir.
o fantezi fenerbahçelilerin avuntusu.
öyle bir şey mantıken de hukuken de olamaz. asla da gerçekleşmeyecek.

burada "sayılmayan" bir şey yok.
fenerbahçelilerin "eşit sayılsın" diye ligin üstüne katmaya çalıştığı 2 tane amatör turnuva var.
Galatasaray'a göre 37 şampiyonlukları, Fenerbahçe'ye göre 28 şampiyonlukları var. Duruma güzel bir inceleme gelmiş (bkz: http://thefutbolig.com/20...zin-sampiyonluk-sayilari/) . Ama bence bu konu gündemden öteye geçmez, işleme geçeceğini düşünmüyorum.
Galatasaray'ın 1 değil 15 şampiyonluğu olması durumudur.
Fenerbahçe Kadıköy yakasında galatasaray'ın olmadığı, tek devreli bir mahalle ligi kurdu. Orada 9 tane şampiyonluk kazandı. 28 şampiyonluk olayı budur.
Galatasaray ise 1959 dan önce 15 kez şampiyon oldu. Arka arkaya 3 şampiyonluk kazanınca, fenerbahçe Kadıköy'e kaçıp kendi mahalle ligini kurdu. Muhtemelen kahveden falan adam toplayıp fb nin karşısına çıkardılar. Başka türlü nasıl kupa kazanacak bu Kadıköy kuşları.
2000'li yıllara kadar kimsenin ilgilenmediği şampiyonluklardır. nasıl ki beşiktaş 2 yıldıza ulaşsın diye 1959 öncesi 2 şampiyonluk eklendi kavga öyle başladı. üstüne bir de galatasaray şampiyonluk sayısında fenerbahçe'yi geçince ve fenerbahçe'nin de zirveyi geri alması zorlaşınca iş iyice ciddiye bindi. zaten dikkat edilecek olursa 1959 öncesinin sayılmasını en çok fenerbahçe istiyor.

objektif olarak bakacak olursak 1959 öncesi sayılmamalıdır. çünkü bunlar istanbul ankara izmir takımları arasında oynanmıştır. ayrıca beşiktaş şampiyon kulüpler kupası'nda oynadı diye ilave edilen 1959 öncesi 2 şampiyonluk da düşülmelidir. ama gerçekleşeceğini sanmıyorum.
1959 öncesi yapılan maçlar resmi değil ise Abdülhamid zamanında yapılan fb-gs 7-0 maçı da resmi değildir.

Yok, 1959 öncesi şampiyonluklar sayılıyorsa verin ulan yıldızlarımızı!
Alın bak;

görsel
haçan kupamuzu verun da!

yok la bu başkaydı.
(bkz: fener ağlama)
Metin Oktay’ın, Lefter’in, can Bartu’nun, baba hakkı’nın futbol oynadığı seneleri saymayıp utanmadan bu adamlara efsane diyeceksin. Utanmazlık. Evet.
1959 öncesi yerel ligler vardı. 1957 ve 1958 de federasyon kupası yapıldı yani şimdiki Türkiye kupası onun şampiyonu olan Beşiktaş avrupaya gittiği için onun şampiyonlukları sayıldı. O dönemde Ankara ligi, izmir ligi, Eskişehir ligi ve Çukurova ligi vardı. Hepsini sayarsak Gençlerbirliği nin 30 şampiyonluğu çıkıyor.
bu sefer ciddi olarak tescilleneceğini düşünüyorum.

fenerbahçe dışında 4-5 takım daha tff ye başvuru yaptı.

kesin olarak bir karar çıkacaktır bakalım ne olacak.

tescil kararı çıkarsa ülkede kaos çıkma ihtimali de yüksektir.
Hiçbir şekilde kaos çıkacağını düşünmüyorum. Bazı tipler ortalığı bulandırsa da tescil edileceği kanaatindeyim. iki kulüp ağlamasın diye diğer kulüplerin hakkının yenmemesi lazım.
Ayrıca General Harrington kupası uefa ve süper kupadan daha değerlidir.
Özellikle selman öztürk adında kendine gazeteci diyen bir müptezelin gazına gelerek ağlamayın.
Fenerbahçe ve diğer kulüplerin en doğal hakkıdır. Siz de şampiyon olsaydınız hakkınız olanı isterdiniz.
Güzelim baksana
Yıldızlarımızı saysana
Alah'ın aşkına
Şu videoyu açsana

https://youtu.be/viQ4eOCSPMU
kesin olarak tescillenecek bu iş bitti artık.
Yarın başlar yine ali koç bunu dillendirmeye, bizim kerizler de balıklama atlar her zamanki gibi.
istanbul takımları neden dünyanın merkezinde kendilerinin olduğunu sanıyor. Sanki sadece istanbul ligi vardı. Ankara ligi, izmir, bursa, Çankırı, Çorum vs onlarca mahalli lig vardı. 200 tane yeni şampiyon eklenmeli.

Ankara liginin şampiyonları olan; Gençlerbirliği, Güneşspor, Ankara Demirspor, Hacettepe SK, Ankaragücü, Yolspor, Hilalspor ve Otoyıldırım da şampiyonluk primi alacaksa kabul. Gençlerbirliği 9 kez almış.

Haaaa yok sadece istanbullular eklenecekse sikerler öyle işi.
Fener ıslak rüyasına geri dönebilir artık.
Artık sayılmalıdır.
Ankaragücü'ne de şampiyonlukları verilmeli. Yolspor'a da.