bugün

şimdi sevgili kardeşlerimize selamlar diyelim iyi pazarlar neyse uzatmadan geçelim konuya ak parti seçimlerde 1300 tl asgari ücret vaadiyle özellikle çalışanlardan ve işçilerden iyi oranda oy aldı. ama asgari ücretin 1300 tl olması sadece 5 ay sürdü bilindiği gibi önümüzdeki aydan itibaren 100 tl kesinti olacak buna birde zorunlu bireysel emeklilik sistemi eklendi şimdi oraya da isteseniz de istemeseniz de 100 tl kesinti olacak böylece 200 tl maaşlardan kesilecek 1300-200:1100 tl olacak.

durmak yok uyumaya devam...
Az once haberde gordum. Saçmalık.
Sistemden çıkabilme gibi bi durum varmiş neyseki.
olsun.. onların dünya lideri var onlara koymaz. dimi?
akabe geldi istikrar geldi

sıkıntı yok

erduvan halleder.
durmak yok yola devam olan sloganını durmak yok vatandaşı soymaya devam olarak değiştirmeleri gerek.

t......pin gotünin gılıyıh diyen müsveddelere az bile amk.

hüloğğğğğğğğğğğğğğğğğğ..............
Bireysel emeklilikten cikmak istediginizde 2000 biriktirdiyseniz en az 1000 lirasi kesiliyor kesinti olmamasi icin 5 sene beklenmesi gerekiyor yeni yasaya göre. Neyseki çıkış var diye sevinmeyin hiç.
sıkıntı yok erduvan halleder.
Okuduğuma göre erdoğan talimat vermiş düşmemesi için.
inme değil, gayet alenen saplamadır.

öğrenince akşam akşam yakalandığım baş ağrım geçti yemin ediyorum. labor class must die.
(bkz: ama namaz kılıyor)

böyle bir kitle var ne diyorsunuz amk.
Acımıyorum bunlara zarara kendi rızasıyla girene merhamet edilmez.
zaten bi ton aldığı vergilerle para hiç haline geliyordu sayın koyunlar. etin kilosu çıkmış 50 tlye, bi ayakkabı bi üst başa verdiğin fiyat zaten üst sınırlara ulaşmış. ulan ne yiyebiliyorsun, ne giye biliyorsun ne kalacak bi yerin var kiralarda sürünüyorsun belkide gecekondu da yaşıyorsun be amına soktuğumunun gavatı, be beynini siktiğimin andavalı sen hala neyine destekliyorsun bi ton zarara girdiğin halde yol yapıyor o yol ananın amına girsin.
akşam akşam gülümsetmiş olan haberdir. artık üzülme empati yapma çizgilerini çoktan geçtik beter olsunlar. bunlara oy verenlerin yarısından fazlası asgari ücretli çalışanlar ve işsizler zaten ettiklerini bulsunlar..

(bkz: yetmez ama evet) sloganlarını da koyalım buraya..
bunu yakında çalışmayanlar da ödeyecek derler. al sana ikinci gss faciası.
şimdi yukarıda bir arkadaş söylemiş ve çok doğru, muhtemelen yakında yeni bir sistemle çalışmayanlarda bes denilen sisteme dahil edilecek ve 100 tl bes + 100 tl gss toplamda 200 tl çalışmayan adama kazığın en büyüğü sokulmuş olacak. başkanlık sisteminin belirtileri bunlar göt kılları hala bu sistemi savunuyorlarsa artık bu facia karşısında bir söz bulamıyorum.
Lan kimse de demiyor ki o 1300 lira asgari ücretin içinde zaten 130 liralık asgari geçim indirimi de var diye.

Yani asgari ücret hiçbir zaman 1300 olmadı.

Ama ahdettim, bu halkın hiçbir sorununa ne üzülecem, ne kafayı takacam.

Madenciler 5 aydır maaş alamıyormuş, yerin altında eylem mi yapıyormuş, koy götüne..

Köylülerin ürünü para etmiyor diye yol mu kapatmış, polisten dayak mı yemiş...ohhhh ohhh beter olsunlar.

5 ay önce asgari ücret 1300 olmuş şimdi kesinti mi yapacaklarmış..kesmezlerse amk...yarısını kessinler...

Gömün amk halkını..

Kıldıkları namaz karınlarını doyurur.
başta tüm muhalefetin halka vaadettiği ücretler sebebi ile asgari ücret 1300' e çıkarıldı.

asgari ücret vaadi türkiye atılmış bir kazıktır. ki hemen devlete ek yıllık 10 milyar dolar civarı bir yük getirdi.

külfetin bir bölünü devlet üstlense de iş adamları asla bu kadar yükseltilmesinden yana olmadılar. nedeni gayet basit rekabet edecekleri bir sanayi henüz yok.

bunun yanı sıra önceki asgari ücrette mesai oranları fazla iken yükseltmeden sonra mesailer bile düşmeye başladı.

çok hazırlıksız bir ücret uygulaması oldu. bir ak partili olarak 7 haziran seçimlerinde olduğu gibi asgari ücret vaadi yapılmamalı ancak zam dönemlerinde ücret artırımına gidilmeli idi diye düşünüyorum.

düşüncemden şu anlaşılmasın önceki asgari ücret yeterdi, hayır şu an ki bile yetmez. ancak önce ağır sanayi hamlesini yapmalıyız. dünya ile rekabet edecek girişimcileri desteklemeli, fabrika sayısını artırmalı, marka değeri oluşturmalı, enerji açığını kapatmalıyız.

diyeceksiniz ki 14 yıldır iktidardasınız yapsaydınız. evet bu cümleyi kurmak çok kolay ancak bu ülkede 3. hava limanı 3. köprü, nükleer santral yapılmasın diye ülkeyi sözde ağaç üzerinden ne hale getirdiğinizi hatırlatırım.

e canım 3. hava limanı, 3. köprü, nükleer santralle fabrika kurmanın ağır sanayi hamlesinin ne alakası var sanki otomobilinle 3. köprüden mi geçeceksin, istanbuldaki hava limanından sanane diyebilirsiniz.

evet ben istanbul hava limanını kullanmayacağım, 3. köprüden de geçmeyeceğim. ama sanayi ve endüstrinin en temel kuralı malını taşıyabileceğin, malını pazarlayabileceğin ulaşım ağının olmasıdır.

bunun beraberinde ulaşımı sağlayacak araçlar gelir lokomativ sanayi, uçak sanayi, otomativ sanayi, gemi sanayi...

bunlarada zaten ağır sanayi hamlesi denir. alt yapı oluşturamadan üstüne bina inşaa edemezsin.

eğer asgari ücreti yükseltmek daha yaşanılabilir ücretleri elde etmek istiyorsanız rekabet edilebilecek sanayi alanları oluşturmanız gerekir.

yoksa devlet asgari ücreti 5000 bin lira yapsın 5 sene sonra batmak istiyorsa...
200 değil 500 liram feda olsun uzun adama. biz para için sevmedik. bu davaya maddiyat için gönül vermedik. devletimiz ne buyurursa doğrusu odur. karşı çıkan vatan hainidir idam edilmelidir. apodan farkı yoktur. siz cehape zihniyeti var olduğunuzdan beri milletimiz şükür etmeyi unuttu. içkiye karıya kıza sardı. tüh size.
(bkz: beyin bedava) beyin bedava
arkadaşlar son dakika bilgisi geldi maaşların 1100 lirayı inmesi paralelin işiymiş. *
duble yollarımız olduğu için sıkıntı olmayacaktır.
allah başımızdan eksik etmesin. yememiz için köprüler, yollar, mega binalar diktiler. bizi kısa adam erdoğanın yönetimine birakanların ...
aslında güzel bir oyun oynandı. maaşlara sözde zamın gelmesiyle birlikte tekstil, gıda, elektronik sektörlerine güzelce bizi öpmeleri için fırsatlar verildi. şimdi ne oldu maaş konusunda başa sardik. peki akapeli arkadaşlara soruyorum, bizi öptükleri sektörlerde ki fiyat arttırımı geri çekecekler mi ? Yaradan sizleri nasıl biliyorsa öyle yapsın.
Muhalefet partileri asgari ücrete zam vaat ettiği zaman bakanın biri bunu işçiye zulüm olarak nitelendirmişti. Çok şükür bu zulme son verecekler. Emekçimiz rahat bir nefes alacak. Tişikkirler ak Parti.
bes diye bir kesinti uydurmadir. Öyle bir kesinti henüz hiçbir şekilde yoktur. diğer kısmı tüm çalışanların maaşından kesilen gelir vergisi kapsamindadir. durmak yok iskembeden atmaya devam zirvalamasidir.
görsel