bugün
- herkes yatsın iyi geceler8
- oğlum çok güzel lan6
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- cips olsa da yesek7
- 1 saatte 10 bira içmek19
- erkeklerin giderek feminenleşmesi11
- istanbul un çok pahalı olması12
- the merich13
- tembel ve çalışmayan insan16
- sözlük kızlarının kombinleri20
- otobüste kitap okuyan insanlara bakmak3
- velvet vs nervio19
- en sevilmeyen ev işleri2
- oğuzhan uğur'un tutuklanması2
- aklını yitirmek4
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek13
- 50 tl ile rolling yapmak6
- eski nahif sözlük kızları2
- matbaanın gecikmesine sebep5
- magnum dondurmasının eskiden daha pahalı olması8
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması14
- horoz hayası çorbası5
- eşeği alıp kafa iznine çıkmak7
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- uzaylı görünce söylenecek ilk şey10
- velvet13
- benzini dolarla mı alıyoruz diyen tip6
- lale devrinde deliler gibi eğlenmek4
- manifest grubu3
- kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanırlar6
- devlet bahçeli5
- acıktım ben3
- slavko vincic15
- ona bir şey söyle9
- bira cips6
- atatürk e din düşmanı diyenler6
- kadim kültürler4
- nervio11
- arkadaşlar beni gammazlayın5
- yarın iş olduğu gerçeği3
- ispanya20
- laptop5
- uludağ sözlük yazarlar yüzünden bitti6
- sevgiliyle karşılıklı bira içmek2
- sevgiliyle karşılıklı cik cik diye ötüşmek2
- 2026 dünya kupası25
- gocusuz sözlük4
- aga be şarkılar5
- manyak olmaya karar verdim9
- bir yazarın cinsiyetini öğrenme yolları5
içinde en fazla 50 farklı oyun bulunan , ama bu oyunların seviyeleri, tipleri farklı olmak üzere (örnek: mario'ya 6 hak ile başlamak *) 1000000 gibi bol sıfırlı bir sayıya yükseltebilme gücüdür.
(bkz: 80 lerde çocuk olmak)
o değilde, hayat bilgisinden, coğrafyadan sor bişey, apışıp kalırım. Nasılda bol bol anlattım. Yok kendimi tutmasam, konu hakkında komposizyon bile çıkarabilirdim.
(bkz: 80 lerde çocuk olmak)
o değilde, hayat bilgisinden, coğrafyadan sor bişey, apışıp kalırım. Nasılda bol bol anlattım. Yok kendimi tutmasam, konu hakkında komposizyon bile çıkarabilirdim.
-ne salakmı$ız. 1000000 tane oyun mu olur lan.
(bkz: hey gidi günler)
YTL (bkz: yeni türk lirası)
hayatın özeti, onca yuvarlağın arasındaki tek doğru şey.
"birin içindeki bi milyon" şeklinde çevrildiği duyulmuş hede.
çocukluğumun en buyuk yıkımıdır onlar her defasında hevesle aldığım fakat hep aynı oyunların çıktığı lanet.
çocukların yıllarca "lan olum baksana 1 milyon oyun varmış, hemen alalım bu kasedi" şeklinde yanılmasına neden olmuş oyun kasedi. gerçi ben 9999 in 1 alırdım "bunlar küsüratlı sayı vermiş, kesin o kadar oyun vardır" diye ama o da fos çıkardı.
kasedi makinaya yerleştimi o nasıl bi mekanizmaysa geri o makineden çıkarılamayan oyunların kandırmaca özelliğiydi. siz bir milyon oyunun içinden bir tane secebileceğinizi düşünürken dumur olur üç beş oyunla idare ederdiniz . bir de kasetlerinin kapağına bakıp aldanan cok cocuk olmuştur çünkü garip garip karakterler görünce kesin bu kasette onların oyunlar var dersiniz ama yine dumura uğrarsınız. (bkz: kendimden biliyorum) vah vah vah çocukluğuma....
yine bu tarz atari kasetlerinden birinde, yedibin veya sekizbin küsürlerdeki bir mario oyununda, mario hep uçardı. bildiğin uçardı yani, oyunu uçarak oynardın.* hileli miydi bozuk muydu bilmem ama; o zamanlarda da hep sayıyı unuturdum; yedibinden aramaya başlardım aramaya, uçan mario'yu bulmak için..
bir de resimler olurduki üzerlerinde bu kasetlerin, hani bir milyon oyun değilde, sadece bir tane olsa ama görüntüsü öyle olsa, ağlardınız sevincinizden.*
mario nun göz renkleri bile belli olduğu bu resimlerle hayaller kurup, her zamanki gibi yarım boyutlu görüntüyle karşılaşınca, yaşın verdiği olgunlukla küfretmeyip sadece üzülürdünüz.*
mario nun göz renkleri bile belli olduğu bu resimlerle hayaller kurup, her zamanki gibi yarım boyutlu görüntüyle karşılaşınca, yaşın verdiği olgunlukla küfretmeyip sadece üzülürdünüz.*
Çocukluğumu bitiren, bana travma yaşatan adi kasettir efendim. Küçük yaştaki bir çocuğu kandırmaktan nasıl sadistce zevk aldıklarını anlayamıyorum şahsen.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar