bugün
- sözlüğün en sevilen yazarı30
- kürtler eşcinseller solcular ve afyonlular6
- kadınlar yüzünden sözlüğün bu halde olması10
- sorgulayan aklı insana kim verdi19
- 2027 sözlük kuralları5
- apo idam edilmeli12
- özür dilemeyi bilmek2
- 27 ağustos 2026 şampiyonlar ligi kura çekimi22
- yazın bitiyor olması4
- ateistlerin yaşama amacı24
- teröriste sövmek artık yasak23
- 26 ağustos 2026 olympique lyon fenerbahçe maçı48
- ankara12
- sözlükle ilgili endişeler6
- cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde revizyon11
- yeter ulan artık19
- hemcinsinde çekici bulduğun detaylar3
- kıskanılan nickler4
- velvet17
- sözlüğe küsmek15
- fenerbahçe vs galatasaray19
- zall'ın en başından beri yapay zeka olması3
- fenerin sanki bizi biraz fazla rezil etmesi19
- bu saate uyumayan yazarların amacı2
- 27 ağustos 2026 ferencvaros trabzonspor maçı6
- gta 65
- öfke6
- trafikte sinirlenip bağırmak3
- din tartışmanın gereksiz olması3
- sözlük'ün erkek tipsizleri ve çirkinleri8
- savunduğu her fikrin doğru olduğuna inanan insan4
- sarapci koala54
- bir kızın kucağınıza oturması6
- an itibariyle sözlükte cinlerin dolaşması3
- sosyalizm'in en büyük handikapı3
- fenerbahçe25
- apoya küfür edince sinirlenen akpliler ve mhpliler11
- kadınlar yüzünden dünyanın bu halde olması3
- saraca'nın şeklinin ve tipinin değişmesi7
- tarihin en kötü lyonu14
- gayler5
- fenerbahçe lyon maçında atıp tutan yazarlar16
- sözlüğün siyasallaşması4
- trabzonspor10
- kafayı kurtarmak3
- yapay zek'ya göre türkiye'nin işgal altında olmasi7
- hoşlanılan kızın kucağına oturmak4
- katatespizartmasi5
- ingilizler3
- ne ister diye düşünüp kadına yaranmaya çalışmak2
sevdiği entry'ler
Bu mesela, ortadoğu meseleleri için çok büyük bir geri adımdır.
Öyle az buçuk bir kazanıma imza atmadığımızı düşünüyorum.
Öyle az buçuk bir kazanıma imza atmadığımızı düşünüyorum.
Yaşamının sonuna kadar kendine bir yoldaş arayan adamdır. Eski topraktır, nikah olmadan bir kadınla aynı evde yaşasa uygun olmaz, konu komşu ne der diye düşünür. E bu yaştan sonra nikahı basmadan zaten kimseyi beraber yaşamaya ikna edemez. Yalnız kalmamak için mecbur evlenir.
Kalan son ıspartalıydı rip fjjfmg.
görsel
görsel
--spoiler--
entrylerine baktım ne kimseye bir hakaret var, ne bir nefret var. çaylaklık gerektiren tek bir şey göremedim.
--spoiler--
Yavrum kaç yıldır sözlükte yazarsın. Hakaret ve nefret içeren entry su ana kadar kalır mıydı? Ai tarafından Silindiğinden görmemiş olabilir misin? iqnuz 2 basamaklı degil lan.
entrylerine baktım ne kimseye bir hakaret var, ne bir nefret var. çaylaklık gerektiren tek bir şey göremedim.
--spoiler--
Yavrum kaç yıldır sözlükte yazarsın. Hakaret ve nefret içeren entry su ana kadar kalır mıydı? Ai tarafından Silindiğinden görmemiş olabilir misin? iqnuz 2 basamaklı degil lan.
Çok başarılı kendi alanı'nda Türkiye'de gerçekten teknoloji üreten,sanılanın aksine sadece elektrik motoru üretip kenara çekilmeyen, arka planda savunma sanayii ve havacılık için son derece kritik işlere imza atan Saya Grup bünyesindeki teknoloji firmasıdır.
özellikle milli muharip uçak (kaan), hurjet, atak helikopteri ve f-16 modernizasyonu gibi vizyon projelerin güç elektroniği, alternatör, starter-generator ve servo eyleyici (actuator) motor tarafındaki yerlileşme süreçlerinde doğrudan rol alıyorlar.
teknik olarak bakarsak:
yüksek güç yoğunluklu alternatörler: hava platformlarının zorlu çevresel koşullarına (mil-std-810g / do-160 standartları) uyumlu, dar hacimde maksimum kw/kg oranını yakalayan fırçasız (brushless) jeneratör tasarımları oldukça başarılı.
termal yönetim: yüksek akım altında çalışan güç üreteçlerinin ısıl analizi ve soğutma sistemleri (sıvı/hava) tarafında ciddi bir mühendislik birikimi oluşturmuş durumdalar.
milli standartlar: aviyonik sistemlerin ihtiyaç duyduğu 28v dc ve 115v/200v ac (400 hz) hassas güç kalitesini (mil-std-704) karşılayan tasarımlar geliştiriyorlar.
özetle, platformların "kalbi" veya "beyni" kadar konuşulmayan ama onlar olmadan hiçbirinin çalışamayacağı "damarları" (güç altyapısını) üreten firma. dışa bağımlılığı azaltma noktasında ar-ge ve yerli üretim kabiliyetleriyle sessiz ama çok stratejik bir büyüme sergiliyorlar. umarım bu teknik birikimlerini sivil havacılık ve otomotiv standartlarına da artırarak aktarmaya devam ederler.
özellikle milli muharip uçak (kaan), hurjet, atak helikopteri ve f-16 modernizasyonu gibi vizyon projelerin güç elektroniği, alternatör, starter-generator ve servo eyleyici (actuator) motor tarafındaki yerlileşme süreçlerinde doğrudan rol alıyorlar.
teknik olarak bakarsak:
yüksek güç yoğunluklu alternatörler: hava platformlarının zorlu çevresel koşullarına (mil-std-810g / do-160 standartları) uyumlu, dar hacimde maksimum kw/kg oranını yakalayan fırçasız (brushless) jeneratör tasarımları oldukça başarılı.
termal yönetim: yüksek akım altında çalışan güç üreteçlerinin ısıl analizi ve soğutma sistemleri (sıvı/hava) tarafında ciddi bir mühendislik birikimi oluşturmuş durumdalar.
milli standartlar: aviyonik sistemlerin ihtiyaç duyduğu 28v dc ve 115v/200v ac (400 hz) hassas güç kalitesini (mil-std-704) karşılayan tasarımlar geliştiriyorlar.
özetle, platformların "kalbi" veya "beyni" kadar konuşulmayan ama onlar olmadan hiçbirinin çalışamayacağı "damarları" (güç altyapısını) üreten firma. dışa bağımlılığı azaltma noktasında ar-ge ve yerli üretim kabiliyetleriyle sessiz ama çok stratejik bir büyüme sergiliyorlar. umarım bu teknik birikimlerini sivil havacılık ve otomotiv standartlarına da artırarak aktarmaya devam ederler.
Fetöcüler süleymancılar oncular buncular.. hepsini geçiniz. Hiçbirinin saf iyi niyetli olduğuna inanmayınız.
islam kuran peygamberdir. Bir oluşum içinde olmak istiyorsan mahallendeki camide takıl orada insanlarla sosyalleş. Yardım yapmak istiyorsan yetim çocuklara hasta çocuklara yardım yap.
Geçen ben birine iş yaptım. Özel okul için bir çalışma. Hiç de bakmadım nedir neresidir vs. Teslim ederken adam bunlar Pensilvanya’ya gidecek dedi. Lan dedim fetöcü mü bunlar neyse araştırdım bir şeyler baktım süleymancılar.
Bunların bile oralarda okulları var. Çok acayip çok.
Garip kuralları var bunların camide kılmıyorlar namaz falan. Her yerde yurtlar.
Alanya Kütahya Isparta çok fazlalar.
He tayyip destekçisi olsalardı patlamazlardı orası da ayrı mevzu. Ta ki onlar devleti patlatmak isteyene kadar..
islam kuran peygamberdir. Bir oluşum içinde olmak istiyorsan mahallendeki camide takıl orada insanlarla sosyalleş. Yardım yapmak istiyorsan yetim çocuklara hasta çocuklara yardım yap.
Geçen ben birine iş yaptım. Özel okul için bir çalışma. Hiç de bakmadım nedir neresidir vs. Teslim ederken adam bunlar Pensilvanya’ya gidecek dedi. Lan dedim fetöcü mü bunlar neyse araştırdım bir şeyler baktım süleymancılar.
Bunların bile oralarda okulları var. Çok acayip çok.
Garip kuralları var bunların camide kılmıyorlar namaz falan. Her yerde yurtlar.
Alanya Kütahya Isparta çok fazlalar.
He tayyip destekçisi olsalardı patlamazlardı orası da ayrı mevzu. Ta ki onlar devleti patlatmak isteyene kadar..
Ulan alakası yokken, kızın benimle yattığı imasında bulun, hesapta ben “sugar dady” siymişim gibi laflar et, namusuna, haysiyetine laf et, sonra anama sövdü. Vay beee… bu anama sövdücülerin hepsi mağdur, kimseye de hiçbir şey yapmamışlar. Neyse pisliği bulaşmanın alemi yok, tatile gidiyorum ben.
özgür özel'i gücendirecek ve bir realite olan slogan.
Yaptığı afedersiniz orospu çocukluğuyla ilgili 007 abinin dediğine birebir katılıyorum. Galatasaray'ın kapısından içeri girmemeli. Fenerli fanatik öküzler de tüm Galatasaraylıları vatan haini ilan etmeye başlamış bile empatiden yoksun sik kafalı andaval idiotlar. Benim vatan sevgimi sorgulayanlar gerçekte kim olduğumu bir araştırsın bakalım ne buluyorlar...
Yarın türkiye saati ile 22:0'da başlayacak olan 2026 yılı süper kupa karşılaşması. Avusturya'nın Salzburg kentinde Salzburg stadyumunda oynanacak. Trt 1'den naklen yayınlanacak.
Salkım muz, soyulmamış ananas, çilek.
99 depremi zamanı, kolu komşu kimse eve girmiyor, çamlık var, herkes orada kalıyor. hazırlıksız yakalanılmış, kimsede çadır yok, herkes çevresini çarşaflarla kapıyor ama tepeler açık. biz gençler tabi işin eğlencesine düşmüşüz, çevremizde dahi çarşaf olmadan açıkta 10-15 genç arası altımızda şiltelerle yatıyoruz. bir sabah uyandık, arkadaş böyle yüzünü ekşiterek ağzını şapırdatıyor bu ne lan falan diye. ağzının kenarında da beyaz kalın bir yol olmuş. sonra anladık ki uyurken ağzına kuş sıçmış. o olaydan sonra herkes tepesine de çarşaf çekti.
kavurmamız bile başkalarına dert olmuş yahu.üzülme sana da yaparım.
ya benim bebeğim yine kimlere dert olmuşşş
seni bekleyeceğim glidedimmm...
seni bekleyeceğim glidedimmm...