bugün
- aynaya bakıp kendine sen çok güzelsin diyen kadın6
- balıkesir denince akla ilk gelenler10
- ısparta6
- yalnız yaşamak isteyenlere tavsiyeler3
- güvenilir erkek3
- kayahan'ın en güzel şarkısı2
- tbmm de akp tarafından 76 sahte oy kullanılması4
- 3 tane kedisi olan kızla evlenilir mi sorunsalı19
- pişmanlık duygusu yaşanılan anlar2
- sosyal medya2
- haşemayla site havuzuna alınmayan kadının isyanı6
- ruh halini tek cümlede anlatmak9
- en son aldığınız iltifat7
- çay koymak mı katmak mı8
- teen slasher film klişeleri5
- sudekiray hariç sözlükte güzel kız olmaması3
- istanbul'dan tersine göçün başlaması2
- baklavanın hiçbir içeceğe uyum sağlamaması4
- karımla evlendiğime bin pişmanım6
- 35 yaşından sonra aşık olmanın imkansızlaşması8
- gogol bordello2
- arkadaşlar falıma bi bakar mısınız6
- irmik helvası6
- kemal kılıçdaroğlu15
- öbür sözlükten hep erkek yazar gelmesi7
- peugeot 4052
- barış manço2
- antalya yolu üzerindeki dandik şehirler2
- sevgilinin film izlerken kucağınızda uyuyakalması3
- sersem herif2
- mony tontana4
- tomris uyar'ın üç şairi topaca çevirmesi7
- havalı2
- i know what you did last summer3
- evde tekken yan odadan gelen kılıçdaroğlu sesi3
- evcil robot için isim önerileri2
- arkadaşlar ben saksı değilim5
- egay sucukcu9
- uyku ilacı içmeden uyuyamamak11
- cehaletln cazibesi11
- en köylü özelliğiniz3
- arkadaşlar beni özlediniz mi5
- 35d2
- erkeklerin 35 yaşından sonra dedeye dönüşmesi2
- kendinle sevgili olur muydun sorunsalı24
- hoşlanılan erkeğin kel olduğunu açıklaması10
- imama geçen yaz ne yaptığını biliyorum demek3
- milli maç izlemekten keyif almamak2
- antik mezar kazıp kötü güçleri uyandırmak3
- sedat pekmez bey birader2
entry'ler (28)
cevahir:
bilal, kalk! zaman pisleyip üstüne oturma zamanı değil!
zaman; maşrafaları doldurup doldurup bereketi pisliğin üstüne dökme zamanı.
bilal, kalk! zaman pisleyip üstüne oturma zamanı değil!
zaman; maşrafaları doldurup doldurup bereketi pisliğin üstüne dökme zamanı.
ismi gayet karizmatik gözükmektedir.
*ne okuyorsun?
+dramatik yazarlık!!! bir ağırlığımız var bizim. *
*ne okuyorsun?
+dramatik yazarlık!!! bir ağırlığımız var bizim. *
buradaki gülüş istemsiz gerçekleşen bir gülüştür. içten gelen, haz dolu bir kahkaha değildir. hani derler ya biri ölünce cenazede üç tarz insan olur; bir kısmı ardından ağlayanlar, bir kısmı nedendir bilinmez gülenler, bir kısmı da yalnızca diğerlerini izleyenler. burda hangi kısımdan olursan ol paylaşılan acı ortaktır, hisler birdir, üzüntü birdir. o gün gülebilmek demek, "gülmek" demek değildir ki...
"ted- ted- ted" hareketiyle de gönlümüze taht kurmuş sevimli oyuncu.
artık rfid çipleri amerikada yeni çıkarılan pasaportlarda bulunmaktadır. ileriki yıllarda insanların ensesine de yerşeştirileceği ve bu şekilde takip edileceğimiz de beklenmektedir. hadi bakalım...
şarkı ; bendeniz, cumadan pazara
doğrusu: cumadan pazara kaç gün var arada, derdim ne içiyorum gücüm yok sabaha
anlaşılan: cumadan pazara kaç gün var arada hergün içiyorum gün ortası daha
doğrusu: cumadan pazara kaç gün var arada, derdim ne içiyorum gücüm yok sabaha
anlaşılan: cumadan pazara kaç gün var arada hergün içiyorum gün ortası daha
sevdiğinin alnından usulca ve masumca öptüğü andır.
eric clapton
rod stewart
whitney huston
bob marley
natalie cardone
sting
jeff buckley
rod stewart
whitney huston
bob marley
natalie cardone
sting
jeff buckley
ilginçtir ki "meryem, azizler ve pesaro ailesi üyeleri" tablosu venedikli soylu jacopo pesaro tarafından, türkler'e karşı kazanılan bir zafer anısına sipariş edildi. tiziano da, bu soylu pesaro'yu meryem'in önünde diz çökmüş şekilde resmetmiştir. ve zırhlı bir sancakçı da, onun ardında bir "türk" tutsağını çekerek getirmektedir. tabi bu tabloda ilginç olan çok daha fazla detay vardır.
"bir adamın portresi" adlı yapıtında kimliği bilinmeyen genç bir adam vardır ve bu yapıt "ingiliz genci" olarak bilinir.
1512'de sistina şapeli'ndeki iini bitirir bitirmez, 2. Julius'un mezarı için satın alınan mermer blokları yapmıştır. mezarı roma anıtlarındaki gibi bir dizi esir heykeli ile çevreleyerek heykellere sembolik bir anlam yükledi. bu heykellerden birisine de "ölen esir" adını vermiştir. ve bu yapıt louvre'da bulunmaktadır.
mısır; ruhun öte dünyada yaşamını sürdürebilmesi için, bedenin korunması gerektiğine inanan insanlara yuva olan piramitler ülkesidir. öyle ki; piramit kralın mumyası için dikiliyor ve ceset de bu koca piramitin içinde yine taştan bir mezara yereştiriliyor. ve duvara çevreye diğer alemdeki yolculuğunda krala yardımcı olması için büyüsel işaretler çiziliyor.
fakat mısırlılar için sadece bedenin korunması yeterli gelmediği için heykelcilerden aşınmaz ve çetin bir granite kralın portresini oymaları isteniyordu. bu oyma imge de kimsenin göremeyeceği şekilde mezara yerleştiriliyordu ki; ruh o imge sayesinde varlığını sürdürsün. bu ilginç inanıştan dolayı da heykelci olarak benimsedikleri kişileri "yaşamı koruyan kişi" şeklinde nitelendiriyorlardı.
fakat mısırlılar için sadece bedenin korunması yeterli gelmediği için heykelcilerden aşınmaz ve çetin bir granite kralın portresini oymaları isteniyordu. bu oyma imge de kimsenin göremeyeceği şekilde mezara yerleştiriliyordu ki; ruh o imge sayesinde varlığını sürdürsün. bu ilginç inanıştan dolayı da heykelci olarak benimsedikleri kişileri "yaşamı koruyan kişi" şeklinde nitelendiriyorlardı.
paristeki atölyesine çamaşır teknesi - "Bateau 'Lavoir" - adını vermiş.
17. yüzyılın italyan ressamıdır. dikenli çalıdan taç giydirilmiş şekilde "çarmıhtaki isa" adlı resmini yaparak akıllarda yer etmiştir. bu resmi yaptığında isa'nın yüzündeki çarmıha gerilişin tüm acısını hissettirmek istemiştir. ama söylenişe göre sonraki yüzyıllarda birçok kimse bu imgede güç ve avuntuyu yakalamıştır.
--spoiler--
beykoz'da "çeşmeye su almaya gidiyorum." diyerek evden çıkan 18 yaşındaki Zeynep bilen adlı genç kız; esenler otogarında çeşme otobüsüne binmek üzereyken bulunmuş. kızını döverek hastanelik eden baba " bu kız geçen yaz da bodruma kömürlere bakmaya iniyorum diyip sevgilisiyle bodrum'a tatile gitmişti. ama bu defa yutturamadı." dedi.
--spoiler--
beykoz'da "çeşmeye su almaya gidiyorum." diyerek evden çıkan 18 yaşındaki Zeynep bilen adlı genç kız; esenler otogarında çeşme otobüsüne binmek üzereyken bulunmuş. kızını döverek hastanelik eden baba " bu kız geçen yaz da bodruma kömürlere bakmaya iniyorum diyip sevgilisiyle bodrum'a tatile gitmişti. ama bu defa yutturamadı." dedi.
--spoiler--
Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır.
(bkz: peyami safa)
(bkz: peyami safa)
topraktan çıkarıldıktan sonra henüz işlem görmemiş maden cevheri.