bugün

sevdiği entry'ler

sözlük yazarlarının itirafları

bazen geçmişte yaptığım aptallıklar ve saygısızlıklar aklıma geliyor. aklıma geldikçe utanıyor ve sinirim bozuluyor. çocuktum falan ama yine de kendime yediremiyorum.
her şeyi geçtim yaptığım saygısızlıklar da sevdiğim insanlara karşıydı. aklıma geldikçe utanıyorum.

en sevdiğiniz istanbul ilçesi

Beykoz Sarıyer.

yılların boşa geçmesi

5 yıl önceyle aynı şeyleri yapıyorum. Oysa hayalim evlenip çocuk yapmaktı. işten gelip parka gidiyoruz, kahve içerken sohbet ediyoruz. Eve dönünce yemek yapılıyor; eşim yaparken ben çocuğu oyalıyorum. Yemekten sonra günü değerlendiriyoruz.

Duş sırası taş-kağıt-makas ile belirleniyor: benim dizim varsa o yıkar, onun varsa ben.

Çocuk giyindikten sonra saçını okşarken masallar anlatıyorum. çocuğu uyuturken karım çay ve tatlı hazırlıyor ardından yanımda uyuyakalıyor.

Bu akşam rutini huzur dolu; evliliğin böyle olacağını sanmasaydım sıkıcı bulurdum. öğlen ve trafikte bile sohbet etmek için arayacağım bir kadın. Eve uça uça gidiyoruz; karımın ve çocuğun halleri içimi sabah denizi gibi huzurlu kılıyor.

kanser

Atlattım, seni ve değişik türevini iki sefer öldürdüm. Sen başarısızsın bana göre. Senden ölmeyeceğim. Öleceğim ama sen uzaktan seyredeceksin.

iveco daily

hafif ticari araçlar içinde belki de en ağırı bu araç.
öyle şase seçenekleri var ki kamyon olmaya aday bir araç.

bunların minibüsü bildiğin yarım otobüs gibi.
italyanların belki de en başarılı olduğu şey iveco *

daewoo matiz

az önce motorunu gördüm bunun "uuu" dedim. sanki bebek görmüş gibi.

hindistan'a koysan sırıtmaz valla.

ford focus mk2

kolay kolay bozulmaz bu araba.
kullanan epey memnun.

peugeot 307 vs renault megane 2

Megane 2 çağının çok ötesindeydi.
Şuan bile öyle.

Megane 1'den sonra bu arabayı Renault nasıl çıkarmış insan hayret ediyor.

adana portakal çiçeği karnavalı ile meşhur ilimiz

Şöyle bir geçtim gayet nezih bir ortam var.
Yetkililer ciddi önlem almış.

fiat egea

Fiyat performans olarak canavar gibi arabadır. Bunu alacağına 15 yaşında herhangi bir araba almanızı salık veren arkadaşınızın harbi beyinsiz olduğu kanatine gönül rahatlığıyla varın.

fiat egea

2024 yazında iki haftalığına kiralamıştım. Aldığımda henuz 700kmdeydi. Bir olumsuzluğunu görmedim, gayet iş görür bir araba.

fiat egea

bu arabanın ilk çıktığı zamanı hatırlıyorum.
iddialı bir tanıtımı vardı. işte ezber bozan sedan, behzat ç (erdal beşikçioğlu) falan filan.
hatta reklamını hatırlıyordum.
vaatlerinin ötesine geçebildiği kadar geçmeye çalıştı. başarılı da oldu diyebiliriz. evet kendi segmentindeki rakipleri olan focus, jetta, fluence, megane 4, corolla, civic, astra j sedan, elantra, cerato ile kıyaslandığında iç mekan, donanım ve güvenlik konusunda bir tık geri kalıyordu. ama en azından bizim toplumumuzun kahramanıdır bu araba. ve bu rakiplerine kıyasla en fazla satan araba oldu.

1.6 multijet, 1.6 e-torq versiyonları çok güçlüdür. diğer rakiplerine kök bile söktürebilir istese.
genişlik olarak da güzel bir genişliği var bu arabanın.
ama bu arabada fark eden şey donanım. donanım ne kadar arttıkça kalitesi de o kadar artıyor.

birçok konuda yerdiler bu arabayı. ama anlamsız bir yermeydi.
fiat'ın belki de bu sınıfta ürettiği en iyi arabasıydı.
abisi marea, kardeşi linea bunun kadar başarılı olamadı.

içmek istemek

abi alkol, alkol almayan insanı rahatlatmaz. mevkiin bu saatte yürüyüşe müsaitse çık dolaş az. yüzüne rüzgar vursun, iyi gelecektir.

16 yaş ve üstü araba alınır mı

arabasına göre değişir.

16 yaş üstü bir mercedes-bmw-audi her ne kadar uygun fiyatlara satılsa da bir yerden sonra orası burası bozulmaya başlayacak. tuşlara basarken korkacaksın bozulur mu diye ?

16 yaş üstü araba alırken donanımlarına dikkat etmek lazım. ne kadar donanım o kadar arıza oluyor genelde. dikkat etmek lazım.

bir de işin motor-şanzıman kısmı var.

renault taliant vs renault symbol 3

taliant'a broadway demek broadway'e hakarettir.
broadway en azından gidiyor.

renault taliant vs renault symbol 3

taliant her ne kadar daha yeni bir araç olsa da symbol 3'ün alacağı versus.

taliant çok boş bir arabaydı. arabada radyo bile yoktu. motor desen 1.0 atmosferik. bir yere gittiği falan da yok.

symbol'e kıyasla daha sert.

taliant'ın karşısına ne koyarsanız koyun seçerim.

renault clio 4 vs renault symbol 3

symbol bayıldığım bir araba değil. ama bu kasa symbol de kötü değildir. 1-2 sefer binmiştim.
maddi açıdan çok parlak olmayan aileler için birebir.
peugeot 301-citroen c-elyssee ikilisinden kat be kat daha başarılıdır.
1.5 dizel 90 beygir motor hem ölümsüz hem de sorunsuz.
bir tek kaza anında allah'a sığınırsın ama onun dışında güzel araç.

kasımpaşa sk

malum başkanı gittikten sonra fb maçlarında bir garip oynuyor.
ilginç.

fetösaray

Kertenkele sikiyor bacısını bizden alıyor acısını puhaha.
© copyright 2005 - 2026