bugün

reiki

herkes reiki eğer isterse öğrenebilir ama herkes reiki öğretemez. reiki eskiden el verme diye tabir edilen şekilde, bir hocadan (o zamanlar hocaydı anadolu'da buna benzer işi yapanlar)reiki master'dan alınır. bu reiki 1 diye anılır.

reiki 1 aldığınızda artık kendinize ve bir başkasına reiki uygulayabilirsiniz. reiki 2, 3 ve 4 ise 1'den hemen sonra değil, bu yaşam şeklinize süzülünce, oturunca alınır. 2. sini aldığınızda uzaktan da enerji yollayabilirsiniz. 3 ve 4 ise bir nevi hocalıktır.

tabii bunlar böyle anlatılınca komik gözükebilir. fakat enerji yollamak değil de enerji akışını açmak diye bakarsak olaya daha basit görülür. ki aslında karmaşık bir şey değildir de. vücutta 7 çakra vardır. bu 7 çakra(bazı öğretilerde daha fazla) tıkalı olduğunda enerji akışımız düzgün sağlanmaz.

söz gelimi sırt, bel ağrıları, migren, karaciğer hastalıkları vs. gibi çoğu rahatsızlığın nedeni tek nedeni olmasa da o organın bağlı olduğu çakranın tıkanık olduğunu gösterir.

boğaz çakrası misal mavi renkle, maviye bakarak(gökyüzü, deniz vs.) açılabilir. maviyi çok seven insanların ya boğaz çakrası tıkalıdır yahut tam tersi bu çakrada yoğun enerji akışı vardır diyebiliriz.

iletişimi yönetir bu çakra. çok konuşma(gereğinden çok) yahut iletişim problemleri, düşündüğünü dile getirememe vb şeyler boğaz çakrasındaki enerji akımının tıkalı olduğunu gösterir.