bugün

thebountyhunter

thebountyhunter...
asıl okunuşu yani türkçe transkripsiyonu ile: dıbauntihantır olarak okunur.
kelime anlamı: ödül avcısı.

ödül avcısı ama şöyle. kovboy filmlerinde görürsünüz ya, şu adamın başına şu kadar para, dead or alive yazısı altında bulunan posterler ve bunlara biçilen ödül. hah işte o adamı bulup getirip ödülü alan kişiye denir bounty hunter diye. the'sı mı? orası da artistlik olsun diye canım.
yok lan şaka ingilizce öyle daha doğru oluyormuş.

bir de kelle avcısı anlamı var ki orasını sona saklıyorum..**

bu nicke bakaraktan insanlar değişik tanımlamalara giriyorlar, şöyle yanlış anlaşılan, yanlış bilinen şeylere bir cevap edeyim. bu kuruntuları şöyle sıralarsak:

1- the bounty hunter isimli filmin özentisi bir yazar. ilk kez sinemaya gitmiş olmanın heyecanı ile bu nicki tercih etmiş olabilir.

öncelikle filmi bile izlemedim. bu güne kadar birçok arkadaşım aynı şakayı yapıp durdu bir de siz etmeyin diyorum. filmin çekiliş tarihi ile yazar olma tarihimi de göz önünde bulundurursak eğer bu savı çürütmüş oluyoruz. gerard butler'ı filmlerini severim takip ederim ama ne yazıkki 2 yıldır bu nicki kullanmamdan dolayı olsa gerek, kaderin garip bir cilvesidir ki the bounty hunter filmini izlemedim. izleriz bir ara...

2- bilindiği veya bilinmediği üzere çok yaygın bir oyun olan dota-allstars * oynundaki gondar the bounty hunter isimli karakter ve bu karakteri nickine uygun görmüş yazar.

evet. burası doğru olabilir. gondar ve ben resmen iki sıkı dost gibiyizdir. arada o benle ben onla kafa buluruz. yani dersiniz ya:
+hah işte budur, bu benim nickim olmalı!.., işte aynen böyle bir olaydı başımdan geçen. o beni ben de onu bulmuş büyük bir aşk yaşıyorduk. vize final dinlemezdik.

gondar ki hala en sevdiğim karakter olarak kalbimdeki yeri ayrıdır ammaa...

**gondar sadece bir başlangıçtı. artık bu iş çığırından çıkmıştı. ne alaka ama kafatasçılık yapan insanlarla da münakaşalarımda bu nick (anlayana...) güzel mesaj vermiş oluyordu.

-tamam bounty sen ne yapıyorsun şu an? soran mı oldu bunları sana?
herşeyin mantıklı bir açıklaması vardır, içtenlikle cevaplarım:

+hem 3. sayfanın ilk entrysi hem de nickim hakkında bu güne kadar gelmiş olan sayısız özel mesaja bir cevap hüviyetinde kendi nickimin açıklamasını yapıyorum. müsade varmı?
olay bu abartmanın lüzumu yoktur...
eyvallah..