bugün

christian bale

holywood un sansasyondan uzak duran, özel hayatı ve kişiliği ile değilde, sadece ve sadece işiyle konuşulmak isteyen nadir yüzlerinden biri.
empire of the sun da 13 yaşında olmasına rağmen gösterdiği göz alıcı performans medyanın gösterdiği yoğun ilgiye neden olmuş ve bay bale, holywood un özel hayatını silmeye çalışan yönünü reddederek, bir basın toplantısı esnasında ortadan kaybolmuştur.
galler e, sıradan hayatına dönmeyi seçen bale, 1 yıllık denemesinde, kendisi ne kadar isterse istesin, hiçbir zaman eskisi gibi olamayacağını görerek, ilkönce ingiliz sinemasına, daha sonrada holywood a dönüş yapmıştır. kennet branagh ın beşinci henry si görkemli dönüşünün ilk perdesi olmuş, takiben amerikan sapığı, makinist ve tabii ki batman ı sonsuza kadar değiştiren batman begıns. makinist filmi için çok kısa sürede 30 kilo vermesi ve hayatını riske atar şekilde filmin aylar süren çekimi esnasında bir konserve ve bir elma ile yaşamaya direnmesi, set işçilerinin dahi, koruyucu kıyafet ve maske olmadan giremediği, gerçek kanalizasyonlarda hiçbir tedbir almadan oynaması ve hatta rolüne adapte olmak için, aralarda dahi kanalizasyondan çıkmaması, rol yapmadığına, rolünün kişiliğine büründüğüne ilk işaretlerdir. nitekim batman begıns çekimleri boyunca set dışında da bruce wayne gibi konuşmaya ve davranmaya devam etmiş hatta setteki karavanına kendi isminin değil, bruce wayne isminin yazılmasını istemiş ve ısrarı sonucu ismi yazdırmayı da başarmıştır.
christian bale rol yapmaz, rol teklifinde bulunulan karakteri alır, yaratır ve yaşar.
b filmlerini dahi izlerken, hiçbir halta yaramayan senaryonun içinde karakterinin nasıl ışıldadığına hayret edersiniz.
3:10 to yuma filmini izleyenler, russel crowe un başrolde olmasına rağmen, christian ın göründüğü her sahnede russel ı silişine zihinlerini kapattılarsa christian ı ve çabasını anlayamıyorlar demektir. christian bale bir filmde ne kadar küçük rolde oynarsa oynasın, o rolü alır ve filmin baş köşesine taşır. o varsa, siz yoksunuz demektir. kim olursanız olun, rolünüze onun kadar inanmıyorsanız, onun önüne geçmenizin hiçbir yolu yok demektir.