bugün

halıcıoğlu askerlik şubesi

efendim benim de bugün ilk kez bulunduğum yerdir. başımdan geçenleri yazayım belki birilerinin işine yarar. bu arada ulaşım için metrobüsü tercih edin, başınız ağrımasın.

not: yedek subay aday adaylığı için (4 yıllık üniversite mezunuyum ve ilk defa askerlik şubesine gittim).

içerisinde kağıthane, beyoğlu askeralma daire başkanlığını bulundurur. ve sanırım 2 yer daha var bunlara ilave olarak. caddenin karşı tarafında da fatih askerlik şubesi var. öncelikle aramadan geçip, dışarda sıraya giriyorsunuz, daha sonra yaklaşık 10'ar kişilik gruplar halinde içeri girip, danışmadan fiş(sıra) alıyorsunuz (baya bildiğin banka sistemi) ve tabi ne yapacağınıza bağlı olarak formlar da var.

benim kütüğüm istanbul değil, ikametgahım fatih. ben işlerimi fatih askerlik şubesinden halledeceğimi sanıyodum ama yabancı şube olduğu için sanırım rastgele dağıtıyolar, bana kağıthane denk geldi. neyse efendim formlarımızı doldurup, sıramızı bekliyoruz. ben aralık celbinde (önümüzdeki ilk celp) askere gitmek istedim, yani diğer işlemler için durum nasıl bilemiyorum. sıramız geldi, formları içerdeki memur bayana teslim ediyoruz, ayaküstü birkaç soru cevaplıyoruz ve birkaç imza atıyoruz. bu aşamada benden istedikleri,

-diploma/mezuniyet belgesinin aslı (evrakta sahtecilik olmasın diye)
-diploma/mezuniyet belgesinin 4 fotokopisi (aslı gibidir olmasına gerek yok)
-nüfus cüzdanının 4 fotokopisi
-4 fotoğraf
ehliyetin de 4 fotokopisini veriyim mi diye sordum, sistemde gözüktüğü için gerek yokmuş. ehliyet varsa bulundurun yine de.

daha sonra oradan aldığınız birkaç formla birlikte önce yan odadaki astsubaya, sonra karşısındaki albaya onaylatıyorsunuz. sonrasında aynı bina içindeki doktora muayene olup onay aldıktan sonra tekrar ilk noktaya (memur hanıma) götürüyorsunuz. sonra ayrı bir formun çıktısını alıp yine biraz önceki astsubaya onaylatıp, tekrar memur hanıma teslim ediyorsunuz. şimdilik bu kadar. önümüzdeki ay içinde (kasım) herhangi bir gün şubeye gidip sülüs alacaksınız.

biraz karışık geldiğinin farkındayım ama olay oradan oraya mekik dokumaktan ibaret ve aslında o kadar karışık değil. zaten kime sorsanız yönlendiriyo.

yanınıza kalem almayı unutmayın ve çay/kahve, bisküvi vb. almak isterseniz 25 kuruş ve 10 kuruş gibi ufak bozukluklar bulundurun. yoksa yanımdaki arkadaş gibi kolanın para üstü olarak bisküvi alabilirsiniz *.

son bi 10 dk'lık işim kalmıştı ki, öğle arasına takıldım. tahmin ediyorum 2 saat gibi bir sürede tüm bu işlemleri hallettim (hemen her yerde sıra bekleyerek). totalde; 10:30 civarı gitmiştim, 13:45 civarı çıktım.

mümkün olduğunca basit anlatmaya çalıştım, çünkü gitmeden önce benim gözüm korkmuştu biraz anlatılanlardan. ve açıkçası kütüğüm istanbul olmadığı için işimin 2 günde biteceğini, fax bekleyeceğimi düşünüyodum. artık sorun çıkmazsa fax çekilmiyormuş. yolu düşecek herkese şimdiden kolay gelsin ve hayırlı teskereler.

yine de aklınıza takılan bir şey olursa mesaj atmaktan çekinmeyin, konuya çok hakim olmasam da başımdan geçen olaylar yönünde elimden geldiğince yardımcı olurum. cevap atmıyorsam, bilin ki askerdeyim ve bana dua edin *.

edit: eksi oy veren arkadaş, amme hizmeti yapıyoruz burda. anlamadım bordo bereli misin, bedelli misin?