bugün

kemalizm

--spoiler--
''kemalizm'' kavramı, kurtuluş savaşı sırasında, işgal güçlerinin mustafa kemal ve önderiliğinde hareket eden kişileri küçümsemek için kullandıkları bir terim olarak ortaya çıkmıştır. bakın hele şu kemalistlere söylemlerine gark olmuştur tarih sayfalarında.
--spoiler--

ancak ve ancak bir kavrama anlam yüklemek her bünyede farklı şekillenebilir. bir kavramın her zaman tek ve net bir anlamından ziyade çoğullandırılabilir izdüşümleri ya da tamamen farklı şeyler de türetilebilir. ha ben kemalizme başka anlamlar yüklerim sen de gelip öcüyle eşdeğer bir mana yüklersin o ayrı. ama içerisinde kemal, atatürk geçen kavram ve cümlelerden bu kadar tırsarsan ve özünün tekke ve zaviye edebiyatından geldiğini falan düşünürsen, temellerini kemal adı geçen bir insanın attığı bir ülkede ciyak ciyaklayamazsın derler adama. atasına saygısı olmayanın geleceği de olmaz. ama ata olarak gördüklerin kimse o zaman değişir tabi...

sürekli bir eleştirme hakkından sözediliyor. hadi canım kardeşim eleştir bakalım diyorum o zaman. şurda şöyle yapsaydı daha farklı olabilirdi dediğin noktalar varsa buyur dile getir kimse seni eleştiriyorsun diye kınamıyor, hayatın her alanında geçerli olan üslup yanlışın nedeniyle eleştiriliyorsun.. hadi eleştirelim, misal harf devrimi yapmıştır : arap alfabesinden arınmış ve bize ait bir alfabemiz olmuştur. şimdi burada eleştirdiğin nokta nedir ? : eminim ki yahu arapça devam etse idi diyeceksin. türkçe nin yaygınlaşmasına destek olacağına, bu dili sürekli katlederek bir cumhuriyetin temellerine en sağlam dinamitleri yerleştirmiş oluyorsun.

eleştirme hakkını isteyenlere öncelikle atatürk inkilaplarını okumalarını salık veriyorum. çağının önünde davranışlar sergilediğini daha net görecekler o zaman. ha ondan sonra gelenler için birşey diyemeyeceğim çünkü her başkan liderlik ve öngörü yeteneklerine sahip olmayabilir.

denmiş ki; kopyası alınan bir yazıda, atatürk sürekli taraf değiştirmiş, bi ondan bi bundan yana olmuş, iyi bir lider geleceği kazanabilmek için atacağı adımları iyi hesaplar, satranç gibidir siyaset sahnesi aynı savaş alanında olduğu gibi. şimdi siyaset yaptığını sananlar bir avuç zavallıdan başka bir şey değildir çünkü an için yaşayan kişiden hiçbir yarar gelmez..

hülasa, atatürk geçen cümlelerden korkma, çünkü o adı ona kendi milleti vermiştir..
güncel Önemli Başlıklar