bugün

todor jivkov

en uzun sure iktidarda kalan komunist parti liderlerinden biridir.
1962-1989 yılları arasında iktidarda kalmistir. ülkesinde kapitalist restorasyonlara izin vermemistir, bu batı destekli muhaliflerince 89 da iktidardan indirilmiş olan işçi sınıfına bağlı önemli komunist onderlerden biridir.

Romanya lideri nikolay cavusesku gibi , emperyalistlerce diktator gibi gosterilmistir. Oysa isim degistirme meselesi disinda halkina karsi isledigi bir suc bulunmamaktadir.

Türk kokenli bulgar vatandaslarının isimlerinin degistirilmesi konusunda uyguladigi politikanın amacı iyi niyetli de olsa aptalca ve yanlış bir uygulamaydı. Ama bir lideri degerlendirirken tek bir politikasina bakamayiz.
Ayrıca bugun , jivkov doneminde ismi degistirildi diye aglayan bulgar turklerinin evlerinin duvarinda jivkov resimlerinin bulunması da tarihsel bir sakadir.

Ozal in ve takunyacıların verdigi gazla bulgaristan'in soykırım uyguladigi yonundeki yayagalar, biraz da anap in propaganda araciydi. Yoksa ismi degistirilen adamlar bugun niye isci sınıfının bu yigit onderinin resmini evlerine assinlar.
güncel Önemli Başlıklar