bugün

fatih terim

türkiye'nin gelmiş geçmiş en başarılı teknik direktörüdür. son dönemde başarısızlıklarının nedenleri ise şöyledir:

1. milandan ayrılışı tamamıyla ancelottiyi getirmek isteyen milan yönetiminin işidir. çünkü o döneme kadar milan, bir teknik direktör kovacak kadar kötü sonuçlar almamıştır. yapılan iş iyi veya kötüdür, tartışılabilir. ancak, milan ancelotti ile şampiyonlar liginde final oynamıştır. fatih terim'in bir yerde de buna kızmaya hakkı yoktur. çünkü kendisi de takımı şampiyon yapmış lucescu'nun yerine galatasaray'a gelmiştir.

2. galatasaray'a geldiğinde ise bir türlü istediği futbolcuları alamamış ve hep ucuz ama kalitesi şüpheli futbolcularla idare etmek zorunda kalmıştır. ayrıca burada tekrar eski takımı toplamak gibi bir hata da yapmıştır. oysa ki yeniden gençlere yönelip aynı futbolcularla değil ama aynı sistemle çalışmış olsa idi, belki de böyle olmayacaktı. o dönem arif erdemin hala oynadığın düşündüğümüzde hatanın vahameti daha iyi anlaşılır.

3. milli takımda da yapabileceğinin en iyisini yapmıştır. ancak galatasaray'da yaptığı hatayı burada da yapmış, nerede olduğu bile unutulmuş, kick boxcı bozması alpay özalanı, oynatarak yine kumar oynamış ve yine kaybetmiştir.

bunlara rağmen
1. türkiyenin avrupadaki averaj takımı imajını silmiş ve avrupa kupalarına katılmasını sağlamış,
2. türk futboluna belki de tarihinde göremeyeceği "iki" kupa kazandırmış * *
3. türk futbolcusunun avrupada oynamasının önünü açmıştır.