bugün

tsk imparatorluğu

varlığının yegane sebebi asker zevatın ülke kendilerine ait zannetmesindendir. lakin şırnak'ta çatışmaya girmek, sınıfına göre haftalarca dağda kalmak kişiye "ülke benden sorulur huleaayyn" deme hakkı vermez. kişiler neden askerlik mesleğini seçer/seçtirilir, çünkü iş garantisi vardır. mayışı, toplumdaki statüsü iyidir. zaten o yüzden aileler elli takla atıp, torpil ayarlayarak çocuklarını askeri okula yerleştirmeye uğraşır.

kimse askere vatanını sevmiyor diyemez. sevdiklerine de eminim, askerliğim süresince de bizzat tanık oldum. çoğu da bu ülke için can vermekten çekinmez, veriyorlar da zaten (lakin ufak bir ayrıntı, kendi çocuk ve akrabalarına çatışma bölgesinde askerlik yaptırtmazlar o ayrı. çünkü çatışmaya girecek bir asker varsa gariban halkın çocuğu olmalı, albay/general oğlu değil)

ama tekrarlayayım, ülke için canını verebilmek bu ülkede benim dediğim olur deme hakkını vermez kimseye. çünkü ordu içinde canını vereceklerin yüzdesi kadar bu memleketteki insanların hepsi ülkesi için ölür, ölüyor da.

sayın tsk mensubu, mesleğini yapıyorsun saygı duyuyoruz. mesleğini yapan her bireye saygı duyduğumuz gibi. lütfen kendine durumdan vazife çıkarmaya kalkıp ülke yönetmeye soyunma. ben bir mühendis olarak siz bi halt bilmiyonuz, bir sürü asker ölüyor, jandarma asayişe ben komuta edeceğim artık diyor muyum.

ayrıcana sevmiyoruz kendini üst sınıf zanneden insanı. her ne iş yapıyor olursa olsun. son olarak asker denilen devlet memurunun diğer devlet memurlarına nazaran sahip olduğu fazladan sosyal hakların gerekçesini mantıklı bir şekilde izah edecek arkadaşa da tam yüz bin lira veriyorum.

(bkz: #6938976)
© copyright 2005 - 2026