657

pek yakında köklü bir değişikliğe uğrayacak yasa.
evirilen bir kaç madde görelim te aşağıda,


--spoiler--

madde 2 : 657 sayılı kanunun hizmet sınıfları, görev ve unvanları itibarı ile yükselebilecekleri en üst derecenin dördüncü kademesine gelen memurların bir üst dereceye yükseltilmesini düzenleyen 37. maddesi tamamen değiştirilmektedir.
mevcut düzenlemede hizmet sınıfları, görev ve unvanları itibarı ile yükselebilecekleri en üst derecenin dördüncü kademesine gelen memurlardan son 6 yıllık sicil notu ortalaması 90 ve daha yukarı olması kaydıyla, sicil notu olumlu bulunanların bir üst dereceye yükseltilmesi söz konusuydu.
taslak metinde ise hizmet sınıfları, görev ve unvanları itibarı ile yükselebilecekleri en üst derecenin dördüncü kademesine gelen ve 6 yıllık sürede disiplin cezası almayan tüm memurların bir üst dereceye yükseltilmesi öngörülmektedir.
madde 3 : 657 sayılı kanunun 43. maddesinin b fıkrasının üçüncü bendinde belirlenen kariyer unvanlı bir göreve gelen memurların ek göstergeleri değiştirilmektedir.
buna göre taslak madde 1'de belirtilen ve kariyer unvanlı bir göreve gelen tüm memurların bu kadrolarda bulundukları sürece daha önce almış oldukları en yüksek ek gösterge üzerinden ödeme yapılması planlanmaktadır.
madde 4 : 657 sayılı kanunun 53. maddesi başlığı ile birlikte değiştirilmektedir.
buna göre "sakatların devlet memurluğuna alınmaları" başlığı "özürlü personel çalıştırma yükümlülüğü" olarak değiştirilmektedir.
bununla birlikte tüm kamu kurum ve kuruluşlarında özürlü çalıştırma oranı %3'ten %5'eçıkarılmaktadır.
--spoiler--
gibi.