bugün
- yorgun mermi23
- beyazsemsiyeliyabanci30
- doktorlara saygının kalmamasının temel nedenleri7
- bu köyden olsam ne olacak5
- 7 haziran 2026 büyük sözlük ifşası32
- uludağ sözlükteki sıcak ve samimi aile ortamı8
- arkadaşlar kavgayı bırakıp buraya bakar mısınız3
- en gey özelliğiniz13
- hatırlanan en eski reklam sloganı3
- gina carano13
- karton toplayan çocuk4
- sevişmek istediğiniz kadın yazarlar7
- taciz başkan fenerbahçe şampiyon2
- diamond bosphoruss denen yazar7
- sözlüğün kırbacı8
- alman pastası2
- kavgacı yazarlar2
- cennet hurilerinin özellikleri2
- geleneksel son nefes2
- kız tavlayamamak2
- evrenin kaprisleri2
- palavracı iblislerden olmak2
- anın görüntüsü21
- gocu bak bi3
- buddy dude17
- tanrının adaletini taklit etmek2
- mılli yazılım f-16 ların kabiliyetini artıracak9
- olan adam gelecekmiş hissi2
- pitbull'un sanatçı olması2
- katatespizartmasi15
- kimliği belirsiz melek gelmesi2
- mocu4
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle63
- gönül çemberini kıran müzisyeni dövmek2
- yeşil gözlerinden sen sorumlusun3
- kirasız faturasız asgari ücret yeter mi sorunsalı2
- aym'nin süresiz nafaka kararına isyan eden kadın2
- kılıçdar'ın chp'nin oyunu yükselttiği yalanı5
- g35
- chp'lilerin gene kılıçdaroğlu'na oy verme ihtimali6
- true yetkili olsun kampanyası2
- intikam almanın çok keyifli olması3
- libido yükselten şeyler4
- uysaljakoben31
- baba olmak istemeyen erkek3
- en son ne yediniz11
- sözlük yazarlarının ölüme bakış açısı20
- kene vs ktç6
- türkiye'nin mavi vatan hazırlığı3
- futbol9
Maceraya sevdalı, monotonluğun düşmanı bünyelerde deli gibi gitmek,sadece gitmek arzusu uyandıran trenlerarasıyolculuk.Yapılması en başta lazım gelen şey, uyumlu,maceracı yani kafa dengi bi eküri bulma.Ben sanslıydım,buldum (bkz: mavrakar),e tabi o da en az benim kadar sanslıydı,o da buldu (bkz: nickless cage).ikinci olarak yapılması gereken şey,bölge seçimidir,ki,italya-Yunan bölgesi gidilip,görülüp,test edilmiştir,tavsiye edilir,daha sonra,internetten bi takım araştırmalar yapılır,bir ön-çalışma yapılır,en nihayetinde bu işin en keyifli kısmı,birebir keşif yapmak olduğundan çok da kasılmamalıdır. Daha sonra vize işlemleri süreci başlar ve bitmek bilmez,italya'dan vize almak da tarafımca kesinlikle tavsiye edilmez, (bkz: italyan Vizesi) varsa imkanınız baska bi yerden,Yunanistan'dan,Slovenya'dan,ya da ne bileyim,Madagascar'dan, ama italya'dan değil,yorar bünyeyi..
Neyse efendim,vize öyle böle alınır ve tatlı bir hazırlık telaşı baslar,kesinlikle cok fazla giysi alınmamalıdır,şort-tişört-sandalet-bir,iki kot,iç çamaşırlar,havlu,bir-iki kazak-eleltronik aletler kafidir,(burada önemli olan nokta ,beraber gittiğiniz arkadaşınızın ve sizin çantanızın boyutlarının farklı olmamasıdır,cingöz bir ekürinin,küçük bir çantayla gelmesi demek,yolda alınacak seylerin,sığmayanların size itelenmesi demektir ki yaşanıyor böyle şeyler aman dikkat)bavullar da hazır mı? Tamam o zaman, sizi şöyle alalım..Yolculuk basladı,bundan sonra paşa gönlünüz nereye isterse siz de oraya....Macera basladı,basrolde artık siz varsınız,hikaye de sizin artık, e artık ben de susayım ....
Ama son olarak küçük tavsiyeler vermek gerekirse;
-interrail yanında Yutdışı Gönüllü Çalışma Kampı da ayarlanıp,macera duble yapılabilir,bu konuda gereken bilgi (bkz: http://www.genctur.com)
-interrail süper macera zevkinin yanında zordur da,rezilliği de göze alabilirim diyemeyenler bence pek kalkışmasın işe.
-bir(veya iki)dısarda,bir gece otelde yatma fikri mantıklıdır,ekonomik olarak.Tren istasyonları genelde uyumak için güvenlidir.
-italya'ya gemi ile gitmek( Cesme-Brindisi) apayrı bir keyiftir,şiddetle tavsiye ederim,Adriyatik'in ortasında güneşlenirken,bira içmek isteyenler kaçırmasınlar derim.
-italya'da otobüs ve metrolara beleşe binme şansınız vardır,aman yakalanmayın,arada kontroller oluyor,kapalar kapanıyor,görevli geliyo bilet kontrolüne,ve biletsizlerin çoğu Türk oluyor (bkz: ben gördüm)
-Asırı derecede yorgunsanız,hava sıcaksa, kiliselere sığınabilirsiniz,tabi kutsal mabetlere saygı kaidesini bozmadan, millet ayinini yaparken,siz de kılimalı salonda çaktırmadan şekerleme dahi yapabilirsiniz
-Her tren garında ,tourist-info var,bedava harita ve info. veriyolar,yararlıdır..
-Son olarak heryeri gezmeye çalışmayın,bitiremezsiniz,hem zaten kafanızı yormayın,bi daha gideceksinizdir,interrail adamın kanına bir kere girmeyegörsün, bi daha çıkmaz.
Neyse efendim,vize öyle böle alınır ve tatlı bir hazırlık telaşı baslar,kesinlikle cok fazla giysi alınmamalıdır,şort-tişört-sandalet-bir,iki kot,iç çamaşırlar,havlu,bir-iki kazak-eleltronik aletler kafidir,(burada önemli olan nokta ,beraber gittiğiniz arkadaşınızın ve sizin çantanızın boyutlarının farklı olmamasıdır,cingöz bir ekürinin,küçük bir çantayla gelmesi demek,yolda alınacak seylerin,sığmayanların size itelenmesi demektir ki yaşanıyor böyle şeyler aman dikkat)bavullar da hazır mı? Tamam o zaman, sizi şöyle alalım..Yolculuk basladı,bundan sonra paşa gönlünüz nereye isterse siz de oraya....Macera basladı,basrolde artık siz varsınız,hikaye de sizin artık, e artık ben de susayım ....
Ama son olarak küçük tavsiyeler vermek gerekirse;
-interrail yanında Yutdışı Gönüllü Çalışma Kampı da ayarlanıp,macera duble yapılabilir,bu konuda gereken bilgi (bkz: http://www.genctur.com)
-interrail süper macera zevkinin yanında zordur da,rezilliği de göze alabilirim diyemeyenler bence pek kalkışmasın işe.
-bir(veya iki)dısarda,bir gece otelde yatma fikri mantıklıdır,ekonomik olarak.Tren istasyonları genelde uyumak için güvenlidir.
-italya'ya gemi ile gitmek( Cesme-Brindisi) apayrı bir keyiftir,şiddetle tavsiye ederim,Adriyatik'in ortasında güneşlenirken,bira içmek isteyenler kaçırmasınlar derim.
-italya'da otobüs ve metrolara beleşe binme şansınız vardır,aman yakalanmayın,arada kontroller oluyor,kapalar kapanıyor,görevli geliyo bilet kontrolüne,ve biletsizlerin çoğu Türk oluyor (bkz: ben gördüm)
-Asırı derecede yorgunsanız,hava sıcaksa, kiliselere sığınabilirsiniz,tabi kutsal mabetlere saygı kaidesini bozmadan, millet ayinini yaparken,siz de kılimalı salonda çaktırmadan şekerleme dahi yapabilirsiniz
-Her tren garında ,tourist-info var,bedava harita ve info. veriyolar,yararlıdır..
-Son olarak heryeri gezmeye çalışmayın,bitiremezsiniz,hem zaten kafanızı yormayın,bi daha gideceksinizdir,interrail adamın kanına bir kere girmeyegörsün, bi daha çıkmaz.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar