bugün

cipralex

yaşadığım tecrübeleri öğrenmek isteyen bir yazara yazdığım bir cevaptır. belki başkalarına da yardımcı olur.

"merhaba. tabi ki, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım. aslında cipralex başlığı altındaki önceki entrylerde de geniş anlatımlarımı bulabilirin ama bir de burdan yazayım.

aksiyete (kaygı) bozukluğu tanısıyla cipralex önerildi bana. 4 ay kadar kullandım. ilk on beş gün biraz ağır geçse de, sonraki günler yavaş yavaş kendimi superman gibi hissetmeye başlamıştım. şimdi bünyemdeki etkilerini sıralayım sana.

+ mutsuz, düşünceli ve tedirgindim, kullandıktan sonra daha iyi hissetmeye başladım kendimi.

- fazlasıyla düşünceli, programlı ve disiplinliydim, tamamen boşladım her şeyi. çok önemli mevzularda bile, "aman neyse" modundaydım. sorumlulukları neredeyse tamamen bıraktım.

- geçenlerde psikiyatrla görüştüm, her ne kadar o cipralex'ten kaynaklandığını düşünmese de, müthiş bir unutkanlık sardı bünyemi. en basit şeyleri bile hatırlayamıyordum. takıntılı bir insan olduğumdan da, bulana kadar beynim boşuna meşgul oluyordu, yoruyordu yani bu unutkanlık.

- acaip duygusal bir insanım. cipralex'e başladıktan sonra öyle bir hal aldım ki anlatamam. her konu da rahat ve umursamaz. belki insanmazsın, heralde 3 ay kadar oldu bırakalı, hala sorumlulukları pek sallamıyorum. rahatım anlayacağın. tepkisiz ve duygusuz.

bunlar 3-4 aylık kullanım süresinde benim bünyemde gösterdiği yan etkiler. tabi her bünyeye göre farklı yan etkileri var ama sanırım izlenimlerim doğrultusunda genel kanı bu.

şimdi gelelim neden bıraktığıma. hani bahsettim ya kaygısız oldum, vurdumduymaz, umursamaz. ilacı yazdırıp, alıp eve gelme süreci en fazla yarım saat sürecek bir konumdayım. inan gidip almadım kaygısızlıktan, aman dedim dursun. belki bunda, yarattığı unutkanlığın da payı vardır. öyle rahatsızdım ki, resmen insanlığım elimden alınmıştı. tabi bunları sonra sonra farkediyorsun.

sanırım cipralex'i bıraktıktan bir hafta sonra falan, gönderdiğin entrydeki olayı yaşadım. hemen kısaca şu anki vaziyetimi söyleyim.

+ ilaca bağımlı yaşamayıp, hiçbir şeye ihtiyaç duymadığım için çok mutluyum.
+ hafızam yavaş yavaş normalde döüyor. çok çok daha iyi, tabi o zamanlara göre.
+ belki yine umursamazım ama bu olumlu etkiliyor beni. çünkü kaygılarımı bile sallamıyorum bu sayede.
+ tekrar planlı, prgramlı olmaya başladım sanki, sorumlulukları da kovalamaya başladım.

aslında iyi bir antidepresan yan etkileri olmasa. şuna dikkat edilmeli kullanma sürecinde. kontrol her daim sende olmalı. eğer ki, bütün kontrolü ilaca bırakıp, kendini onun hakimiyetine teslim edersen işte o zaman yandın. ne bırakabilirsin, ne de bıraktıktan sonra faydasını hissedebilirsin. sonuç olarak demem o ki tabi bana göre, eğer çok zayıf bir bünyeyse ilacı kullanan, kendini her daim ona muhtaç hissedecektir. belki çok daha kapsamlı bir tedavi antidepresandan fazlasını verebilir.

geçmiş olsun.

not: bu mesajı sizin bilgilerinizi vermeden cipralex başlığı altına giriyorum ki, belki başkalarına da yardımcı olabilir."