bugün

immanuel tolstoyevski

tipik elitist liberal aydın profiline, türk halkının hala zaafı olduğunun en büyük ispatı ekşi sözlük yazarı. her ne kadar kişileri bu şekilde tanımlamayı sığ bulsam da, fazlası da çıkamıyor ağzımdan. açıkçası bilgili ve derinliği olan bir yazar eyvallah lakin, "internet çağının düşünürü" yakıştırması fazla cüretkar.

http://sozluk.sourtimes.o...F%40immanuel+tolstoyevski
http://sozluk.sourtimes.o...F%40immanuel+tolstoyevski#

marks' ın filozof yorumunu ve "değişim" kavramını pauluslarla, tommasonlarla falan yorumlayan biri sonuçta. ha kendisine soracak olursanız 3 sayfa yazıyla kendi yarattığı açılardan haklı çıkmaya çalışacaktır vs. keza turgut özal yorumu ve çetin altan yönlendirmesi, bunlar günümüzün moda düşünce akımlarındandır değerli okurlar.

işin özü bu yazar değildir. her gazetede veya amfi kürsüsünde, en az bir tane yeteri kadar sofist ve elitist immanuel tolstoyevski bulabilirsiniz. ancak benim yıllardır anlamadığım şey, bu toplum neden bu denli bilgi ve terminoloji fetişisti? aslında hepsi aynı kapıya, yani elitizm fetişizmine çıkıyor.

insanları tanımak istiyorsan, yüceltiği şeylere bak demiş adam. belki de dememiştir. belki de küçük memeli bir kadın demiştir. ve ayrıca şimdi ben bu sözü platon' dan girip, locke' dan çıkarırsam; herkes bana immanuel gibi tapınır mı ki acaba? gerçek bir düşünür nasıl olur; misal hakkında girilen 22 entrynin 21' inde de onaylanmazlar. en az bir o kadar karşıt, fikirlerini reddeden entry girilir. yazar demiyorum bakın, düşünür diyorum.