bugün

whatever works

--spoiler--
Woody Allen Önermeleri *
* Bu acımasız kaosun içinde birini incitmediğin sürece keyif alabildiğin ne olsa işe yarar.
* ilişkide var olan bütün uyumluluk ve kağıt üzerinde herşeyin mükemmel gözüküşü, ilişkide eksik olan tek bir şey yüzünden bozulabilir. "Sevgilinizle ne kadar ortak noktanız varsa o kadar mutlu olursunuz" klişesi bir yanılgıdan ibarettir.
* Öğretilenin aksine aşk, her şeyin üstesinden gelemez, hatta devam bile edemez. Sonunda gençliğimizdeki romantik isteklerimiz o kadar azalır ki, "ne olsa işe yarar" deriz.
* Eğer ayakkabı uyuyorsa, giy gitsin.
* Diyalog.
_ Melody bana hayatın anlamsız olduğu gibi bazı düşüncelerinizi açıkladı.
_ Bunun akşam yemeğini mafetmesine izin verme.
* 21 yaşındaki bir kızla 70 yaşında bir adamın beraber olabilmesini sağlayan şey, birbirlerini oldukları gibi kabul etmeleri, saygı, şefkat ve hoşgörü göstermeleridir.
*Diyalog.
_ Düzenli olarak kiliseye giden, yaptıklarıyla örnek olan, komşularıyla iyi geçinen, incilden alıntılar yapan ve hayatlarında hiç hata yapmamış insanları bilirsiniz. Ama sonra bir gün, herhangi bir nedenle ellerine bir tüfek alıp, bir kuleye çıkıp kasabadakileri bir bir vururlar.
*Diyalog.
_ Şu acımasız dünyada bulduğun her sevgiye tutunmak gerek.
* Aşk şans eseridir, mantıkla açıklanamaz.
* Anneler, kendi kayıp hayallerini kızları üstlerinden yaşatmaya çalışırlar.
*Diyalog.
_ incildeki favori karakterim Eyüp'ün karısıydı. Çünkü evlendiği o mazoşistin aksine, boyun eğmektense ölmeyi tercih etmişti.
* Sevgi ve hoşgörü bile mutluluk için yeterli değildir; gün gelir sizinle daha çok ortak noktası olan birini istersiniz.
* En büyük homofobikler, gizli homoseksüellerdir.
* Diyalog.
_ Herkesin hayatı kurtarılmaya değer mi? Noel'de olsak bile... Çünkü insanların bir sifonu çekebileceğine bile güvenilmez. Sadece bir sifonu bile çekemiyorlar!
*Diyalog.
_Neslinizin basit kelime dağarcığına göre söylemek gerekirse, şans bana "harbiden" güldü. Bu sadece evrenin ne kadar anlamsız ve kör bir şansa bağlı olduğunu gösteriyor. Herkes doğru insanlarla tanışmak için yazar, çizer, hayal kurar ama ben camdan atlar ve onun üstüne düşerim.
* insan mutluluğu ancak; kuralları bir tarafa bırakıp ne istediğini keşfettiğinde bulabilir.
*Diyalog.
_Yeni yıl kutlamalarından nefret ederim. Herkes eğlenmek zorunda. Ne için mezara bir adım daha yaklaştığın için mi? Bu yüzden, söylemekten dilimde tüy bitti; bulabileceğin veya alabileceğin her sevgi, tutunabileceğin veya sağlıyabileceğin her mutluluk, iyiliğin geçici de olsa her bir ufak parçası, "ne olsa işe yarar", Ayrıca kendinizi kandırmayın, bunun doğuştan gelen yeteğinizle veya zekanızla bütünüyle ilgisi yok. itiraf etmek istemeseniz de varlığınızın büyük bir kısmı şansa dayanıyor. Tanrım, babanızın milyarlarca spermi arasından sadece bir tanesinin sizi yaratan o yumurtayı bulma olasılığı nedir? Kafanızı yormayın yoksa panik atak geçirirsiniz.(...) Gördünüz mü?Olayı bütünüyle gören tek kişi benim. "Dahi"nin anlamı budur.

--spoiler--