bugün

recep tayyip erdoğan

Bugünkü hürriyet gazetesinde Ermeni sorunu ve Fransa hakkında "bismillahirrahmanirrahim" dedirtecek bir konuşması bulunan, "elinde ki iktidar gücünü Türkiye'de yaşayan her kesim için ayrımcılık, kadrolaşma yapmadan ve aşağıda ki gibi millet için, milletin istediği ve Türkiye'nin ulusal çıkarları adına kullanarak hizmet etseydin" diye eklenebilecek Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı.

Okuyunuz....

"Bu konu Türkiye ile Ermenistan arasındaki bir konudur. Üçüncü bir ülkenin bu konuda bu şekilde bir saptama yapma hakkı yoktur. Bu, durumdan vazife çıkarmaktır. Fransa'ya ne? Sana ne ya, sen işine bak. Efendim işte, 'Fransa'da 500 bin Ermeni var, seçimler var. Bu seçimlerle ilgili olarak onlara mesaj olsun diye yapılıyor' ifade özgürlüğünün bu tür bir bedeli olamaz. Orada 500 bin de Türk var. Bunu siz nasıl da kalkar bu şekilde değerlendirirsiniz? Hani ifade özgürlüğü vardı?

Yani Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı yarın bir gün ola ki Fransa'ya gittiğinde kalkıp da 'Ermeni soykırımı yoktur' dediği zaman ne yapacaksınız? Alıp da içeri mi atacaksınız? Böyle bir gücünüz mü var? Ne yapacaksınız? Veya herhangi bir bakanı, aydını, düşünce adamını...”

.

"Ama biz bunun bu şekilde gündeme gelmesini bile çok çirkin buluyoruz. Devletler arasındaki samimi ilişkiler bu tür çirkinliklere kurban edilemez. Kaldı ki Türkiye bir kabile devleti değildir. Bizim üzerimizde bu tür operasyon yapamazsınız. Çok iyi hesap etmeleri gerekir. Yanlış hesap yaptılar. Buradan böyle bir netice çıkmış-çıkmamış bizim umurumuzda değil. Çıktıktan sonra eğer öyle bir yanlış yapacak olurlarsa bizim yapacağımız çok enteresan şeyler var. Onun altından onlar hiç kalkamaz."

Atina'da 2 camii var Müslümanlar'ın. Gelin siz de onun restorasyonuna müsaade edin. Edemiyorlar, edemezler. işte o hani gelip de Ankara'yı direkt geçmek suretiyle Diyarbakır'a giden bazı vatandaşlar var ya, onlara sesleniyorum; biraz da buraları gezin, bir kontrol edin de, önce buralarda adalet temin edin, onu bir başarın, ondan sonra bizden bazı şeyleri isteyin. Adil olun, adil. Bunu istiyoruz"

(bkz: Doğru söze ne denir)
(bkz: fransa ya misilleme)