bugün

göl

Film.
Asıl adı emine olan Nalan Şeyda (Müjde Ar) adlı şarkıcı, çalışmak için göl kıyısındaki eğridir kasabasına gelir. Sahneye çıktığı gece onu dinlemeye gelen kasabanın ileri gelenlerinden çiftlik sahibi Murat Bey'da (Hakan Balamir) birtakım anılar çağrıştırır.
Ömer Kavur - Selim ileri işbirliğinin ürünü olan filmde,göl kıyısındaki bir kasaba dekorunda yaşana çarpık boyutlu üçlü bir aşk ilişkisinin trajik öyküsü anlatılıyor. Sinemamızda "yatık emine", "yusuf ile kenan", "ah güzel istanbul", "kırık bir aşk hikayesi", "amansız yol", "anayurt oteli" ve "gizli yüz" gibi az ama düzeyli yapıtlar vermiş olan Ömer kavur, kendi yapımevi adına 1982'de gerçekleştirdiği filmde ilginç bir üslup denemesine girişiyor. Anlaşılması oldukça güç fantastik öğeler de içeren "göl" filmi farklı yapısı, değişik biçim denemeleriyle seyirciyi zaman zaman zorlayan hatta şaşırtan, ilgisiz kalınmayacak özgün bir çalışma.
"Göl"ün öyküsü, yörenin varlıklı, güçlü adamının toprak beyi murat'ın karmaşık ruhsal yapısı, hastalıklı kişiliği üzerine oturtulmuş . Bununla çılgınlığa ulaşan tutku, egemen çevreden gelen baskı ve şiddet geniş boyutlarıyla yansıtılmaya çalışılmış.
"göl", 1982 Siyad'ın seçtiği ilk beş film arasına girdi. Selim ileri en iyi senaryo, Hakan balamir en iyi oyuncu ödüllerini aldılar.

Yönetmen : Ömer Kavur
Senaryo : Selim ileri
Görüntü : Salih Dikişçi
müzik : Atilla Özdemiroğlu
Oyuncular : Müjde Ar, Hakan Balamir, Talat Bulut, Orhan çağman, Mehmet Esen, Ferda ferdağ

1982, Alfa Film Yapımı.