bugün
- yazarların 80 lerde nasıl göründüğü12
- yalnızlık edebiyatı13
- ikinci defa askere gitmek7
- millet dediğin2
- tai lung42
- bir kızla dalga geçmek6
- 6 eylül 2026 türkiye italya voleybol maçı18
- askerliğin gençler için faydalı olması7
- kin tutmayı beceremeyen insan9
- gizli hesap6
- namazlarınızın yaradan için hiçbir kıymeti yok11
- en sevmediğin insan tipleri7
- geceye bir mesaj birak2
- ciddi ciddi voleybol maçı izleyen insan olması9
- sözlükte psikolojik delilerin olması10
- en sevdiğiniz sözlük yazarı9
- bu koyden olsam ne olacak ve sarı şeker12
- mavi göz7
- claudian clouds22
- özbek kadınlar14
- bir viski doldurup kızların final maçını izlemek12
- herkesin tavsiye verdiği insan4
- bulunduğun koşullarda mutlu olmak3
- sözlük whatsapp grupları13
- türkiye bölünebilir mi2
- 5 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı42
- sözlüğün en hamarat yazarı8
- friedrich hegel la bi cay icek12
- iğrenme eşiği olmayan erkek9
- türk halkını uyuşturma itemleri2
- uludağ itiraf10
- gecenin geç saatlerinde entry girmek2
- islam'ın hak dini olması6
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı17
- rennie2
- gece vardiyası yazarlar4
- akrep3
- sarapci koala47
- karı gibi erkek3
- namazın amacı6
- göğüs uçlarını birbirine değdirebilen kadın11
- melissa vargas7
- kahverengi gözlü olmak4
- filenin sultanlarının avrupa şampiyonu olması6
- özbek pilavına kaşık saplamak7
- uludağ sözlük benim için ancak mezarda biter5
- yalnız ölmek4
- sözlüğü 2000 ve sonrası doğumluların basması2
- libidosu olmasa true'nun aslında iyi insan olması6
- anın görüntüsü25
bu zatın birde "mağara alegorisi" diye bi çalışması yahut terorisi yahut her nesisye işte vardır ki nasıl atlanmış bilemiyorum başlığı bilem açılmamış. neyse ben şöyle açıklıyım bu teoriyi; bir mağara içerisinde duvara karşı, hayatları boyunca hiç dışarıya çıkmamış ve güneş yüzü görmemiş, hareket edemeyecek şekilde bütün vücudu sabitlenerek oturtulmuş insanlar vardır.bu insanların arkasında bir ateş yakılmış ve bu insanlarla ateş arasında sürekli bir şeyler yapan, günlük hayatını idame ettiren varlıklar vardır. dolayısıyla bu hareketleri yapan varlıkların gölgeleri duvara yansır ve yerlerinde sabit olarak duran insanlar sadece ve sadece bu yansıyan hareketeri görür ve gerçek hayatı bundan ibaret sanırlar hatta sanmazlar bütün hayatları boyunca sadece onları gördükleri için gerçek hayat onlar için odur. daha sonra bu insanlar arasından bir kişi serbest bırakılarak, güneş ışığına çıkarılır ve asıl hayatı görmesi sağlanır bu insan ilk başta şok geçirir, inanamaz ancak daha sonradan alışır. bu olaylardan sonra bu insan tekrar mağaraya götürülüp bağlanır, efendim olay işte tam olarak burda kopar bu insan gördüklerini bildiklerini diğer sabitlenmiş insanlara anlatır ancak nafile uğraşır. çünkü diğer insanlar kendisinin delirmiş olduğunu düşünür, söylediklerine inanmazlar. evet olay bundan ibaretttir.
şimdi gelelim kıssadan hisseye;
bu durum çeşitli bakış açılarından yorumlanabilir bunlardan bazıları eğitim, sosyal hayat, vb.
bu olaya sosyal hayat açısından baktığımızda;
bu bağlanmış insanlar; toplumu, bu insanları buraya bağlayanlar; toplumu kendi istediği gibi yönlendiren gücü, gölgeler ise toplumun görebilmesine izin verilen gerçekleri simgeler. evet efendim o gerçekleri gören ve açıklamaya çalışan kişide toplumun delisidir! dimi...
evet eflatun abimiz zamanında böyle bir çalışmada bulunmuş işte. şahsi görüşüm günümüzü, günümüz insanlığı ve otoriter yapısını olduça güzel bi benzetmeyle açıklamış. kendisi tebrik edilesidir.
şimdi gelelim kıssadan hisseye;
bu durum çeşitli bakış açılarından yorumlanabilir bunlardan bazıları eğitim, sosyal hayat, vb.
bu olaya sosyal hayat açısından baktığımızda;
bu bağlanmış insanlar; toplumu, bu insanları buraya bağlayanlar; toplumu kendi istediği gibi yönlendiren gücü, gölgeler ise toplumun görebilmesine izin verilen gerçekleri simgeler. evet efendim o gerçekleri gören ve açıklamaya çalışan kişide toplumun delisidir! dimi...
evet eflatun abimiz zamanında böyle bir çalışmada bulunmuş işte. şahsi görüşüm günümüzü, günümüz insanlığı ve otoriter yapısını olduça güzel bi benzetmeyle açıklamış. kendisi tebrik edilesidir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar