bugün
- chplilerin camileri ahıra çevirmesi19
- kedi tekmelemek11
- aslan gibi adam6
- sözlükte marka olmak8
- camide rakı içen izmirli kız7
- recep tayyip erdoğan'ın kazanmasının asıl nedeni16
- kadını olduğundan daha çekici kılan şeyler3
- insanın karakterini ele veren küçük detaylar3
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler12
- götünde donu olmayıp tatile gitmek9
- sözlükte olayların yükselme hızı5
- sözlük yazarlarının manzaraları5
- süleymancılar14
- daha 17 dizisi aras vs teoman5
- evreşe bim de bulgar görmek4
- nasılsınız fakirler8
- kesin ihraç talebiyle disipline sevk etmek2
- damarsız tüysüz manisa yaprağı13
- emre yaban2
- sözlükte elit zevkleri olan insan olmaması33
- yemek yapmayı bilmeyen kadın17
- mansur yavaş'ın iyi parti'ye geçmesi9
- trollüğün belirli bir zeka gerektirmesi2
- ismet birader hangi istanbul ilçesinde belirecek6
- altındaki 45 tl zararımı kim ödeyecek sorunsalı10
- maymundan geldiğine inanan ateist3
- denize çıplak girmek4
- alihan kuriş7
- true'nin milli olması3
- iremga32
- sözlükte kavga olacak hissi8
- dönercide kız tavlamak2
- anın görüntüsü30
- velvet12
- her şeyi söylerim kimse bana bir şey diyemez6
- siyaset konuşan kızlar3
- günde 3 litre su içen yürüyen damacanalar9
- sözlükte erkek yazar olmaması6
- manitayı yemeğe çıkarıp hesabı multinet ile ödemek2
- lokantada et için gelen kediye ekmek atmak2
- çok sıkıcısınız ben çıkıyorum4
- araplar gerçek dinden nasıl putlara dönmüştü3
- her şeyle dalga geçme mertebesine varan insanlar5
- denize bakan ev6
- yaz mevsimi mi kış mevsimi mi5
- korku filmi izlerken çekim arkasını düşünmek2
- kötü insanlar kötü olduklarının farkında mıdır6
- kediyi parçalayan pitbull5
- ordunun derelerinin yukarı akmaması6
- yeniden refah partisi2
--spoiler--
Gurur (Kibir) ile ilgili Atasözleri ve Açıklamaları
Ağaç ne kadar uzasa başı göğe ermez: Ağaçların dalları göğe doğru yükselir. Ancak ne kadar zaman geçerse geçsin, hiçbiri belirli bir yükseklikten öteye geçemez. Ağaçlar nasıl güneşi daha iyi görebilmek, daha fazla meyve verebilmek için yükseliyorsa biz de çevremize yararlı olmak için çalışmalıyız. Bir başkasını yenmek ve yok etmek için çalışmamalıyız.
Alçak yerde tepecik kendini dağ sanır: Dışarıya, başkalarının görüş ve bakışına gözümüzü kapatarak, kendi hayal dünyamızda kibre boğulmamalıyız. Çevremize bakarak bizden daha bilgili , görgülü insanları bularak onlardan bir şeyler öğrenmeye çalışmalıyız.
Atım tepmez, itim kapmaz deme: Hatasız kul olmaz. En bilgili, deneyimli insanlar bile hata yapabilirler. Kimse hatadan emin olamaz. Bu nedenle, yanlış yapabileceğimizi unutmamalıyız.
Ava gelmedik kuş olmaz, başa gelmedik iş olmaz: Ne kadar ölçülü davransak da boş bulunduğumuz bir an olabilir; ne kadar zengin olsak da bir başkasına muhtaç olabiliriz. Yine ne kadar bilgili olursak olalım yanıldığımız anlar olabilir.
Balta değmedik ağaç olmaz: Derde düşüp hasta olmak her kesin başına gelebilir.
Dağ başından duman eksik olmaz: Büyük insanların güç ve makamları kadar sorunları ve mücadeleleri de vardır.
Dağ ne kadar yüce olsa da üzerinden yol geçer: Güçlü, zengin veya çok bilgili olmamız, her yönüyle eksiksiz olduğumuz anlamına gelmez. Her insanın zayıf noktası vardır. Makam ya da güç, yenilgiyi ve acıyı engellemez.
Deveden büyük fil var: Fakirlere ve zayıflara bakarsak kendimizi çok güçlü ve zengin görürüz. Bu durumda gurura kapılabiliriz. Oysa bilgi ve zenginlikte daha yukarılara bakmalıyız böylece daha gayretli oluruz.
El yumruğu yemeyen, kendi yumruğunu değirmen taşı sanır: Kendimiz başkalarıyla kıyaslamazsak eksiklerimizi göremeyiz. Kendimizi başkalarının gözü ile görebilmeliyiz.
--spoiler--
kaynak: çizgiliforum
Gurur (Kibir) ile ilgili Atasözleri ve Açıklamaları
Ağaç ne kadar uzasa başı göğe ermez: Ağaçların dalları göğe doğru yükselir. Ancak ne kadar zaman geçerse geçsin, hiçbiri belirli bir yükseklikten öteye geçemez. Ağaçlar nasıl güneşi daha iyi görebilmek, daha fazla meyve verebilmek için yükseliyorsa biz de çevremize yararlı olmak için çalışmalıyız. Bir başkasını yenmek ve yok etmek için çalışmamalıyız.
Alçak yerde tepecik kendini dağ sanır: Dışarıya, başkalarının görüş ve bakışına gözümüzü kapatarak, kendi hayal dünyamızda kibre boğulmamalıyız. Çevremize bakarak bizden daha bilgili , görgülü insanları bularak onlardan bir şeyler öğrenmeye çalışmalıyız.
Atım tepmez, itim kapmaz deme: Hatasız kul olmaz. En bilgili, deneyimli insanlar bile hata yapabilirler. Kimse hatadan emin olamaz. Bu nedenle, yanlış yapabileceğimizi unutmamalıyız.
Ava gelmedik kuş olmaz, başa gelmedik iş olmaz: Ne kadar ölçülü davransak da boş bulunduğumuz bir an olabilir; ne kadar zengin olsak da bir başkasına muhtaç olabiliriz. Yine ne kadar bilgili olursak olalım yanıldığımız anlar olabilir.
Balta değmedik ağaç olmaz: Derde düşüp hasta olmak her kesin başına gelebilir.
Dağ başından duman eksik olmaz: Büyük insanların güç ve makamları kadar sorunları ve mücadeleleri de vardır.
Dağ ne kadar yüce olsa da üzerinden yol geçer: Güçlü, zengin veya çok bilgili olmamız, her yönüyle eksiksiz olduğumuz anlamına gelmez. Her insanın zayıf noktası vardır. Makam ya da güç, yenilgiyi ve acıyı engellemez.
Deveden büyük fil var: Fakirlere ve zayıflara bakarsak kendimizi çok güçlü ve zengin görürüz. Bu durumda gurura kapılabiliriz. Oysa bilgi ve zenginlikte daha yukarılara bakmalıyız böylece daha gayretli oluruz.
El yumruğu yemeyen, kendi yumruğunu değirmen taşı sanır: Kendimiz başkalarıyla kıyaslamazsak eksiklerimizi göremeyiz. Kendimizi başkalarının gözü ile görebilmeliyiz.
--spoiler--
kaynak: çizgiliforum
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar