bugün
- mikroplastik kirliliği2
- gocu beyin günü aydın olsun2
- farklı alemlere yolculuk2
- arabayla almanya'dan türkiye'ye gitmek11
- yeni partinin çerçeve yasa kararı15
- eşitlik mi özgürlük mü8
- yaşlandığının farkına varmak9
- ekşi sözlük referans17
- türkiye10
- ekonomi8
- recep tayyip erdoğan7
- mekke anlaşması20
- gammazlığı elinden alınan yazar15
- sözlük yazarlarının hayatını değiştirecek şey4
- müzik dinlemek5
- kainattaki değişim2
- dağ evi olmayan erkek5
- sonradan olma2
- sözlük yazarlarının kekleri5
- sözlüğün çok durgun olması6
- asosyal ve çirkin olmak4
- tarım3
- kartoncu birader vs erecto bey3
- bakan göktaş'tan şehit ailelerine müjde11
- sıcak hava vs soğuk hava6
- merfulu11
- spor olsun diye her yere yürüyen insan10
- orospu çocuğu gördüm de böylesini hiç görmedim3
- evlenmeme nedenleri5
- clean girl akımı4
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler5
- ev almak isteyenlere tavsiye7
- sigara içmeyen erkek4
- kaç ayda bir banyo oluyorsunuz16
- yahudi olmak için anneniz yahudi olması gerekiyor3
- günlük tutan erkek19
- emekliler2
- emeklilik2
- yahudilere sallayan kitaplar3
- çerçeve yasa10
- sözlük kızları çirkin oldukları için buradalar4
- apı uygulama programlama ara yüzü2
- allah'ın doğurmamış ve doğmamış olması2
- pkklıların salıverilmesine uludağ sözlüğün tepkisi19
- cansever19
- bana gel film izleriz diyen erkek16
- hutiler suudlara saldırdı ne olacak4
- yanlışlıkla gey olmak9
- yazarların para ödediği yapay zekalar7
- ulu parti5
bu güne kadar onlarca belki yüzlerce uzaylı filmi seyrettim. gerçeklikten uzak istilacı filmleri. tüm samimiyetimle söyleybilirim ki bu film izlediğim en iyi uzaylı filmi. satırlarıma spoiler eşliğinde devam etmek istiyorum.
!!!!!!!!!
dikkat korkunç ötesi spoiler
-
-
-
--spoiler--
filmi izlerken bir anda kendinizi evinizde hissediyorsunuz. evinizdesiniz, işten/okuldan eve gelmişsiniz. yemeğinizi yemiş yanınıza bir bardak çay alıp televizyonu açmışsınız. haberlerin başlamasına daha 1 saat var, fakat ''sıcakk gelişme!!!!'', ''son dakika!!!!'' gibi başlıklar tüm kanalları kaplamış. canlı bir yayını izliyorsunuz. kanal amerikan kanalı. sunucu amerikalı. fakat simultane çeviri yapıyor, bu haberleri türkiye'de yayınlayan kanal. çayınızı sehpaya koyuyorsunuz, renginiz atıyor. o kadar heycanlısınız ki nefes almayı dahi unutuyorsunuz. devasa bir ufo güney afrika'da Johannesburg şehrinin üzerinde asılı kalmış.
işte film sizi bu duygulara sokuyor.
diğer uzaylı filmlerinin aksine herşey çok olası geliyor filmde.
evlerine gidemeyen 1.2 milyon uzaylı. dünya'da esir kalmışlar. 20(yanılmıyorsam) yıldan beri dış dünyadan ayrılmış bir şehir*de yaşıyorlar. amerika'nın arka sokaklarından farksız bu dokuzuncu bölge (district 9). silah kaçakçılığı, fohuş her şey var bu dokuzuncu bölge'de. yerli bir mafya ele geçirmiş gibi gözüküyor dokuzuncu bölgeyi. uzaylılara yasadışı kaynaklar sağlıyor. bu doğrultuda gelişen olaylar, uzaylıların evine gitme çabası, film bu düzenekte sürüyor. flmin sonunda uzaylıların lideri cristopher ufo'ya gitmeyi başarıyor. ve bir söz veriyor ''3 yıl sonra yeniden geleceğim'' ve cris'in gitmesinin üzerinden iki buçuk yıl geçiyor. uzayllar bölge 10 adı verilen bir yere naklediliyorlar. film burda bitiyor efendim. yani kısacası yüzde bin devam filmi gelecek.
tabi her filmde olduğu gibi kafama yatmayan bazı olaylar da olmadı değil hani.
20 yıl sonunda bu uzaylılar ufolarını hareket ettirebilecek yakıtı elde etmeyi başarıyorlar. bu yakıt benim spoilerimde hiç söz etmediğim başrol oyuncumuzun yüzüne fışkırıyor. ve bu adamı uzaylıya çeviriyor. çok yönlü bir sıvı herhalde. garip.
--spoiler--
-
-
-
-
izenmeye kesinlikle değecektir.
!!!!!!!!!
-
-
-
--spoiler--
filmi izlerken bir anda kendinizi evinizde hissediyorsunuz. evinizdesiniz, işten/okuldan eve gelmişsiniz. yemeğinizi yemiş yanınıza bir bardak çay alıp televizyonu açmışsınız. haberlerin başlamasına daha 1 saat var, fakat ''sıcakk gelişme!!!!'', ''son dakika!!!!'' gibi başlıklar tüm kanalları kaplamış. canlı bir yayını izliyorsunuz. kanal amerikan kanalı. sunucu amerikalı. fakat simultane çeviri yapıyor, bu haberleri türkiye'de yayınlayan kanal. çayınızı sehpaya koyuyorsunuz, renginiz atıyor. o kadar heycanlısınız ki nefes almayı dahi unutuyorsunuz. devasa bir ufo güney afrika'da Johannesburg şehrinin üzerinde asılı kalmış.
işte film sizi bu duygulara sokuyor.
diğer uzaylı filmlerinin aksine herşey çok olası geliyor filmde.
evlerine gidemeyen 1.2 milyon uzaylı. dünya'da esir kalmışlar. 20(yanılmıyorsam) yıldan beri dış dünyadan ayrılmış bir şehir*de yaşıyorlar. amerika'nın arka sokaklarından farksız bu dokuzuncu bölge (district 9). silah kaçakçılığı, fohuş her şey var bu dokuzuncu bölge'de. yerli bir mafya ele geçirmiş gibi gözüküyor dokuzuncu bölgeyi. uzaylılara yasadışı kaynaklar sağlıyor. bu doğrultuda gelişen olaylar, uzaylıların evine gitme çabası, film bu düzenekte sürüyor. flmin sonunda uzaylıların lideri cristopher ufo'ya gitmeyi başarıyor. ve bir söz veriyor ''3 yıl sonra yeniden geleceğim'' ve cris'in gitmesinin üzerinden iki buçuk yıl geçiyor. uzayllar bölge 10 adı verilen bir yere naklediliyorlar. film burda bitiyor efendim. yani kısacası yüzde bin devam filmi gelecek.
tabi her filmde olduğu gibi kafama yatmayan bazı olaylar da olmadı değil hani.
20 yıl sonunda bu uzaylılar ufolarını hareket ettirebilecek yakıtı elde etmeyi başarıyorlar. bu yakıt benim spoilerimde hiç söz etmediğim başrol oyuncumuzun yüzüne fışkırıyor. ve bu adamı uzaylıya çeviriyor. çok yönlü bir sıvı herhalde. garip.
--spoiler--
-
-
-
-
izenmeye kesinlikle değecektir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar