bugün

13 sayısının uğursuz olma nedeni

13 sayısının şöhreti hristiyanlık tarihinin en başlarına, tapınak şovalyelerine kadar gider.

---kısa özet---

hristiyanlığı ve isa nın soyunun korucuyucuları ve nam salmış isimleriyle tapınak sovalyeleri vatikan ın en gözde paralı askerleri ve casusları idi. siyasal, askeri ve ekonomik açıdan vatikan ın verdiği emirleri yerine getiren bu seçkin askerler grubu bütün avrupaya yayılmışlardı. her ne olduysa * bir gün kilise ile araları açılır bu grubun. bu küslük, onların bütün avrupada sayılırının çoğaldığı ve tamamiyle örgütlendikleri bir zamana denk geldi.

vatikan, bu kara bela olarak tabir ettikleri sorundan kurtulmak için avrupanın dört köşesindeki hristiyan birliklerini eş zamanlı açılmak üzere bir mektup içinde mesaj gönderdi. mesajın içeriği tapınak şovalyelerinin katli idi. avrupanın dört bir yanında milyonlarca infaz gerçekleşti. tapınak sovalyeleri tamamen yok oldular.

işte bu tarih nisan ayının bir cuma gecesi yapılmaya başlandı. ve bu cuma gecesi, o senenin 13. cuma günü idi. 13 sayısının kötü şöhreti ve uğursuzluk sembolü olması işte buradan gelen. kara cuma olarak ta bilinen bir gündür. bir hristiyanlık sembolüdür.

---kısa özet---

kilisenin tapınakçılarla bu kadar zıt düşmesinin nedeni de isa nın soyunu açıklayacakları içindi.