bugün

dengesiz herifler

“kollarımız bacaklarımız kopana kadar müzik yapmak, köpek gibi çalmak, sonra da sağlıklı beslenmek istiyoruz. daha çok taze meyveler.”

naçizane istekleri müzik ve taze meyve olan ankaralı sıkı ska/punk grubu dengesiz herifler; vokal ve gitarda doğa çağ ürünay, bas’ta mustafa yüksel, davulda eren alkan ve gitarda emre alptekin’den oluşuyor. doğa, ankara üniversitesi’nde jeoloji mühendisliği; eren, çankaya üniversitesi’nde işletme ve emre, hacettepe’de felsefe bölümlerinde öğrenimlerine devam ediyor. mustafa ise hacettepe psikoloji’nin ardından, bilgi üniversitesi’nde mba’e devam ediyor.

en çok etkilendikleri müzisyenler arasında mfö, faith no more, new kids on the block ve sublime’ı gösteren dengesiz herifler, bugüne kadar ankara if performance hall, istanbul ghetto, joker live, dogzstar, izmir bios ve blue gibi pek çok mekanda canlı performans sergiledi. son üç yıldır odtü şenlikleri’ninde de sahne alan grup, international ska circus kapsamında the toasters ve deal’s gone bad ile birlikte çaldı. ayrıca, nokaisupersound 2006 yarışmasında, yüzlerce grup arasından sıyrılarak ilk ona kalmayı başardı. myspace’de iki yıl içinde 150 bin hit başarısıysa dinleyicileri tarafından “run kiddos run!” nidalarıyla karşılandı.

dengesiz herifler’in müzik piyasasındaki yüzlerce gruptan farkını da kendi ağızlarından dinleyelim: “biz dünyanın en samimi grubuyuz ve asla ama asla dengesiz falan değiliz *