bugün

16 temmuz 2009 tobol kostanay galatasaray maçı

Galatasaray taraftarından çok çölde gördüğü ayıdan kurtulmayı başarabilmiş bedevi sevinci yaşayan fenerbahçe taraftarının (#5609681) ilgilendiği çok fazla ciddiye alınmaması gereken karşılaşmadır. Şu maç üzerinden "galatasaray'dan bir şey olmaz" yorumları yapabilen galatasaraylılar(!) için ise söyleyecek söz bulamıyorum. kendinize gelin öncelikle olur mu? Kadronunun neredeyse tamamı yedeklerden oluşuyordu ki onlar bile maçı bu kadar ciddiye almamışken, sıradan bir hazırlık maçından farksız olan şu karşılaşma üzerinden kimseyi idam etmeyin. Hoca söylemişti zaten.. Milli oyuncular henüz tam hazır değiller. Gençleri oynatacağım diye..

Ancak yine de maç ile ilgili değil futbolcuların durumları bir kaç değerlendirme yapmak istiyorum..

orkun uşak; malesef be deli kardeşim. olmuyor işte.. senin bu takımda yerin yok. Bu takımın kalecisi leo franco'dur. ikinci kalecisi ise aykut erçetin'dir.

Sabri sarıoğlu; ----- x ----- *

Gökhan zan; Bu takımda ilk 11'de oynamaman gerekiyor. O yüzden tek transfer bile yapılacaksa eğer bu mutlaka top dağıtmayı bilen, daha hızlı yabancı bir stoper olmalıdır. Ayağına helen her topu sabri sarıoğlu misali ileri fırlatarak futbolcu olunmuyor.

servet çetin; iyisin abi. Takımda kalmış olan sevindirdi.. Mücadelen, hırsın her daim takdir edilesi ancak top kullanamıyorsun işte.. O yüzden yanına çok iyi bir yabancı stoper lazımdır.

Alparslan erdem; genç, teknik, taraftarın takımda görmek istediği bir oyuncusun ancak mehmet güven kadar soğuksun.. Daha fazla koşman, mücadele etmen gerekiyor.

Mustafa sarp; malesef ki bu takımda yerin yok.. Sürekli eleştirilen, eleştirdiğim ayhan akman ve barış özbek'in yarısı kadar bile oynayamıyorsun.. Bu kadar pasifize bir futbol anlayışı nedir be kardeşim? Doğru düzgün koşmuyorsun, ileri top atamıyorsun, aldığın topu geri pas olarak kullanıyorsun. Kendine bir kaç metre içerisinde bir dünya kurmuş takımdan ayrı orada yaşamaya çalışıyorsun.

Yaser yıldız; bu takıma verebileceğin hiç bir şey yok be kardeşim. Zaten bu performans ile ilk 11'i geçiyorum ilk 18 bile çok zor senin için.. Mantıklı olan başka bir takıma kiralik olarak gönderilmendir.

Aydın yılmaz; biraz daha iyiydi sanki ancak topu ayağına aldığı zaman dengeyi tutturmayı bir türlü beceremiyorsun.. bir sakin ol kardeşim ya. Fizik, kondisyon olarak yine çok yeterli değildi ancak skibbe ve bülent korkmaz dönemindeki bitik aydın yılmaz kendisini biraz daha toparlamış.

Erhan şentürk; daha gençsin, kendini geliştirmelisin.. her şey sadece "senin" elinde..

---

Teknik direktörümüz frank rijkaard keşke emre çolak'ı ilk 11'de başlatsaydı diyorum ancak ikinci yarının başında yaptığı erken değişiklikler ile skibbe ve bülent korkmaz'dan ne kadar farklı olduğunu göstermiştir. Taraftarız, destekçiniz..

ayrıca Ntv'nin, orkun uşak'ın gerçek bir manyak olduğunu kanıtladığı maç olmuştur. Adamlar ne zaman kamerayı orkun'a çevirse ya çığlık atıyor, bağırıyor ya da manyakvari mimikleri ile kendi kendine bir şeyler çabalıyordu.*
Son olarak; hiç bir galatasaray taraftarı şu maça bakarak büyük eleştiriler getirmesin. Gaza gelmesin.. Takımın neredeyse tamamı yoktu, hazırlık dönemi henüz. Takım tam olarak hazır değil. Yabancılar eksik ve rakip çokta büyütülecek bir takım değildi. O yüzden "sabır" diyoruz.