bugün

fethullah gülen okulları

doğru adı "türk okulları" dır. fethullah gülen, bu okulların fikir babasıdır. vaazlarında, "dünyanın dört bir tarafında okullar açın. oralardaki kardeşlerimiz için, oralara gidin.. eğer şimdi gitmezseniz yarın çok geç olacak" diyerek bu okulların açılmasında fikir öncülüğü yapmıştır.
ısrarla "fethullah gülen okulları" demek, anadolu insanının girişimcilik ruhuna ve emeklerine haksızlıkta bulunmak, saygısızlık etmektir.
çok güçlü bir finansmana sahiptir ama bu finansman yalnızca ve yalnızca, anadolu insanının kalbiyle-cebi arasındaki köprüde gizlidir. fedakarlığında ve hizmet etme aşkında gizlidir, öğretmenlerin.
"fethullah gülen okulları" demek, bu öğretmenlere de yapılmış büyük bir saygısızlıktır.
gencecik yaşlarında, ailelerinden ve vatanından binlerce kilometre uzağa gidecek kadar fedakar olan, konsolosların bile atanacağını duyduğunda elindeki bardağı düşürdüğü ülkelere gözünü kırpmadan, hizmet aşkıyla gidecek kadar kararlı "aşık" olan insanlara şüphesiz büyük bir saygısızlıktır..
onlar türk okullarıdır, tüm türkiye'nin takdir ettiği ama gözü kararmış insansıların ısrarla görmemeye kastığı sevgi yuvalarıdır. o okullarda, ülkelerinin devlet başkanlarının çocukları okumaktadır.
ha bir türlü yaranamamaktadır orası ayrı.şöyle ki;

--gülen cemaati nedir?
-öğrenmekten alıkoyan, öğrenme! diyen.. *
-e ama bu okullardan yetişen çocuklar, olimpiyatlarda en fazla madalya kazananlar..
--öyle değil, öğren diyen ama robot yetiştiren, fethullah gülen'e adanmış ruh yetiştiren.
--o zaman, cemaate mensup bir çok bilim adamı, akademisyen, öğretmen, koskoca holding sahipleri köle öyle mi?
-evet..!'^!'^!
--bak canım kardeşim sen şu adresteki sema hastanesine git. psikoloji ünitesi ikinci katta.. bayağı korkutmuşlar seni.. sen git ben onlara ah! ederim.