bugün

hidayet türkoğlu

hayatımda gördüğüm en komplike takaslardan biriyle toronto yolunu tutacak oyuncu.

yönetimimiz tüm cap space'ini hido'ya boşaltmanın saçmalık olacağını farketmiş olacak ki, sign-and-trade olayını sokuvermiş devreye.

bu takasa göre:

dallas mavericks toronto'dan shawn marion'ı(kendisi 5 yıllığına 39 milyon dolarlık antlaşma imzalamış olacak torontoyla), kris humphries'i ve memphis'ten greg buckner'ı alacak.

memphis grizzlies dallas'tan jerry stackhouse 'u ve toronto'dan quincy douby'i alacak.

toronto raptors dallas'tan antoine wright ve devean george'u, magic'ten hidayet türkoğlu'nu alacak.

orlando magic ise hiç bir şey almayacak, ama bilenler bilir, 7 milyon dolarlık çılgın bir trade exception'a sahip oldular böylece. bunu sanırım 2 sene süresince istedikleri zaman kullanabilirler, ki doğru kullanılıdığında önemli bir silahtır.

toronto açısından değerlendirme yapmak gerekirse:
bu takas serisi sonucu cleveland'a giden anthony parker'ın yerini doldurabilecek bir adam alınmış oldu cap space'e dokunmadan(antoine wright), mid level exception'ımıza henüz dokunmamış olduk. belki bunun bir kısmını delfino için kullanabiliriz mesela.

ama hala calderon-hido-bargnani üçlüsünü aynı anda sahada tutmayı engelleyecek bir hamle göremedik yönetimden. ilk hido haberi çıktığından beri söylüyorum, bu takım bu 3 adam aynı anda sahada kaldığı sürece ligin en çok sayı yiyen takımı olur.

buna bir çözüm bulunamadığı sürece de toronto için başarı hayal olur haliyle.