maraz

aşka şeytan karışırı defalarca okuyan benim d&r da çığlık çığlığa bağırmama sebep olmuş romandır..
o kadar heycanlandım ki daha takside başladım okumaya kitabı. bundan sonrası kitabı okumamış olanlar için tehlike arz edebilir..

--spoiler--
bir cenaze sahnesiyle başlıyor kitap. aşka şeytan karışırda daha ilk sayfada aslının günlük yaşamına girebiliyorduk. bu kitapta ilk 15 sayfayı sıkılmadan atlatırsak anca dahil olabiliyoruz hikayeye..
kesintisiz bir akıcılık, yoğun bir sürükleyicilik var yine. ben şahsen bir günde bitirdim kitabı. üslup kesinlikle ne çok ağır ne çok hafif tam kıvamında..
beni bu kitapta asıl hayal kırıklığına uğratan finali oldu..
bütün hikaye boyunca herşeyi modern şehir hayatı perspektifiyle irdeleyen ve hiç bir zaman acının suyunu çıkarmayan yazar son noktayı koyarken, işi ağdalaştırmış, koyu bir dram çıkmış ortaya..
belki daha şık bir sonla daha iyi bir kitap olabilrdi, illa kıyas gerekiyorsa aşka şeytan karışırda tek bir hareketiyle çarpıcı bir finale imza atan ayşe altaylı bu kitabında epey kasmasına rağmen o tadı yakalayamamış. ha okunmaz mı her sahnesinde şaşırttığı, süper kurgusu ve ayşe hanımın hayat hakkındaki fikirleri için kesinlikle okunmalı..
--spoiler--