bugün

yaran olaylar

vakt-i zamanında pamukkale üniversitesi'nde izzettin beştaş adında inkılap tarihi derslerine giren bir öğretim görevlisi vardı. -hala var mı bilmiyorum-

sınavlarında 2 seçenek vardı, 10 tane cümle verir, yanında da boş parantezler olurdu. cümle doğru ise "d" yazardınız boşluğa yanlış ise "y" yazardınız.

atıyorum;

1924 anayasası'nda "devletin dini islamdır" ibaresi vardır. (d)

gibi.

tabi böyesine basit değildi cümleler, en ucube ve en ayrıntı yerlerden çıkardı. velhasıl, aslında soruya doğru verme şansınız %50'ydi, yani üstün sallama yeteneğinize bağlıydı.

diğer seçenek de tek soruya cevap vermekti tabi hayvan gibi bir cevap yazmanız gerekmekteydi, sağlam bilgiye. öğrencilerin çoğu da haliyle sallama yeteneklerine güvenmekteydi.

ha bir de izzettin hoca hasta beşiktaşlıydı. isterseniz 10 cümlelik kısım yerine, tek soruyu tercih edebilirsiniz ve soruya beşiktaşla ilgili sağlam bir şey yazarsanız da geçersiniz. hatta destansı bir maçı yazın. geçmezseniz adam değilim.

neyse, gereksiz uzadı ama duruma vakıf olun diye uzattım. pamukkale üniversitesi'nde 2 vize 1 final olduğu dönemler ilk vizeyi olduk ve arkadaşın biri 10 cümlelik bölümü tercih etmiş ve "0" almıştı. olasılıkları hesapladığında bu adamın bunlara yanlış cevap verme durumu soruların hepsini "gerçekten" bilmesinden ve bilinçli olarak "yanlış" cevap vermesinden geçmekteydi ama arkadaş sallamasına rağmen böylesine büyük bir başarıyı yakalayabilmişti.

izzettin hoca notları okuduktan sonra bu arkadaşa seslendi ve bu başarısının ödülsüz kalmayacağı müjdesini verdi; "2. vizeden de aynı bölümü cevaplandırarak "0" al seni en yüksek notla geçirmezsem adam değilim"

(bkz: bu da böyle bir anımdır)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar