bugün

why does it always rain on me

radyo 5'in 2000 yılında çıkarmış olduğu slow şarkılarla dolu bir complationunda dinlemiştim ilk bu parçayı, o zamanlar travis falan tanımıyoruz, bir sene sonraki sing patlamalarından bihaberiz daha.. o albümün de en son şarkısıydı, sanki albümü sony colombia'dan çıkıyoruz, bu çocuklar da bu şirketin yeni gruplarından biri şarkılarını koyalım tanınsınlar türkiye'de de denmiş gibi bir şeydi. yani diğer şarkıları hatırlıyorum albümdeki ve r. kelly, celine dion gibi isimler vardı. gerçi ilk şarkılardan birisi de back street boys'dan show me the meaning of being lonely'ydi ve bsb günümüzde yalan oldu ama o zamanların pik gruplarındandı ilk sıralarda olmayı hakediyordu velhasıl.

kasetlerin b tarafları genelde pek dinlenmez ve hatta b-sides denen kavram da buradan ortaya çıkmıştır, bu parça da albümün b yüzünün son parçası olduğundan o zamanlar 1-2 kere dinlediğim ve cerezlik bir brit pop ürünüymüş dediğim ve o albüme niçin konulduğuna yukarıda anlattığım sebepler dahilinde imkan verdiğim bir şarkıdan ibaretti benim için.

daha sonraları biz büyüdük, travis patladı dünya çapında ve tekrar dönüp dinleyince anladım ne menem bir şarkıymış bu why does it olways rain on me...

dinlerken içten "serseri yağmurları, yağmurlar yağsın üzerime" diye de geçirilir ve mevsim sonbaharsa daha da bir vurucu olur.

son olarak radyo 5'e sırf albümün boş kalan yerini doldurmak için yapmış oldukları slow complationa bu parçayı koydukları için teşekkür ederim.

fran, sana bi şey demiyorum, sen tüm denilecekleri demişsin şarkında zaten..