bugün

iran

gaznelilerden 1925 e değin türk egemenliğinde olan iran pers imparatorluğunun varisi değillerdir.

pers imparatorluğunun varisi olmaları mental masturbasyonlarından başka bir şey değildir. türk milletinin bölge coğrafyasında kesintisiz 1000 yıllık hakimiyeti ve bugün hala var olan nufussal çoğunluğuyla iran başındaki farsi zırtapozları defettikten sonra eski ihtişamlı günlerine dönecektir.

1925 e kadar egemenliklerini en son 651 yılında ellerine almışlar ve aradaki 1276 yıl boyunca önce türklere göre çok kısa süre arapların sonra da türklerin egemenliği altında kalmışlardır 1276 yıl boyunca dillerini korumaları ve kimi zaman baskın bir şekilde tutmaları takdirle karşılansa da 1276 yıl boyunca hiç dil harici medeniyet çapında hiçbir etkinlik gösterememeleri bugünkü farsilerin tarihi farsilerle olan bağını tamamen koparmıştır.
iranın yaşadığı islam rönesansı da tamamen bölgede egemenliğini koruyan abbasiler ve sonrası türklerin eseridir.

gazneliler, timur, safeviler ve son olarak modernleşme yönünde atılım yapmaya çalışan kaçarlar.

yobazların ülkesi midir?

değildir tamamen akılsızların ve 1276 yıl boyunca diğer ortadoğulu halklar gibi birilerinin egemenliği altında kala kala aklını yitirmişlerin ülkesidir. bu akıllarını yitirmeyle bölgedeki türk egemenliğini kırmak için önce emperyalistlerle işbirliğine gitmişler pehleviler başa geçmiş
türk hanedanı olan kaçarlarla başlayan çağcıllaşmayı emperyalistlerin yönüne çevirerek göstermelik bir çağcıllaşma yaşamışlar, kırsal ve altkesimin akılsızları ise emperyalistler ebemizi belliyor egemenliği kendi elimize alalım derken şehirlilerden ve burjuvalarından daha da mallık yapmışlar ve islam devrimi bile olamayan bir devrimle iyice mallaşmışlardır.

günümüzdeki konumlarını ise azerilerin kimin yanında yer alacağı belli edecektir.

iran içerisindeki kürtler abdnin yanında yer almışlardır.
nufusun kürtlerden sonra en kalabalık kısmı olan farsiler zaten islam devrimi uşağıdırlar.
nufusun çoğunluğu azeriler ise arafta kalmış, abdnin fazla yüz vermemesiyle arafta bırakılmış, türkiyenin etkisiz haliyle tamamen yitik kalmışlardır.

kanımca abd azerilere büyük destek vermeyecektir çünkü olası bir türk devriminde veya da bölünmede ortadoğunun ve hazarın göbeğinde azerbaycan, iran, türkiye gibi 3 tane türk devletini kısa vadede kontrol etseler bile uzun vadede kontrol edemezler.

iran bölünse büyük azerbaycan ve türkiye yine zor iş.

düzenleme ek: 1276 yıl ne lan 1274 yıl.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar