jeanne d arc

15. yüzyılda Fransız halkı, ingiliz askerlerinin saldırıları altında umutsuzlukla savaşırken Tanrı'nın sesini duyan cahil bir köylü kızı onları bu sefaletten kurtaracaktı. Tarihin akışını değiştiren bu mucizenin adı Jeanne D'Arc'tı.*
ilginç bir hikayesi vardı. Henüz oniki yaşındayken ilahi sesler duyduğunu iddia ediyordu. 17 yaşında geldiğinde kararlı ve inançlı birisi olarak kralın karşısına geçip, Rheims Katedralinde taç giymesi gerektiğine onu ikna etti. Kral, ona bir ordu tahsis etti ve Jeanna D'arc emrindeki dörtbin asker ile Orléans şehrini* ele geçirmeyi başardı. Daha sonra bu moralle birçok kaleyi daha ele geçirdi, fakat ihanete uğradı. Kendisini kıskananlar düşmanları ile işbirliği yaptı ve Jeanne D'arc yenildi. Engizisyonun önüne çıktı ve işittiği seslerin şeytanın sesleri olduğu iddiası ve buna ek olarak giydiği kıyafetlerin erkek kıyafeti olduğu, böylece kendi cinsini aşağıladığı iddiasıyla ölüm cezasına çarptırıldı ve canlı canlı yakıldı. 20 yüzyılın başında Papa Benedictus, onu azize ilan etti.

Jeanne D'arc dini yönü ağır basan birisi olmasına rağmen, Fransız milliyetçiliğinde kullanılan önemli sembollerden birisidir.