bugün

27 nisan 2009 istanbul da silahlı çatışma

olayı sadece buradan takip edebilen biri olarak saygıdeğer polisimizin rus özel birlikleri osnaz dahilindeki alpha takımını aratmadığı bir şahane olaydır. çeçenler de vaktiyle bir yerleri basıp rehin alma eylemi yapardı, bu kekolar saatlerce giremez akabinde yaradana sığınıp mekanda çoğu sivil yüzlerce ölü bırakarak operasyonu başarıyla(!) tamamlardı. işin kötü yanı bizim polisin çatıştığı tiplerin elinde rehine falan da yok, en azından buradan gördüğümüz kadarıyla böyle. peki gündüz gözüyle 6-7 saat boyunca bırakın daireyi, apartmana dahi girememek de ne ola ki? apartman girişine mayınlı bubi tuzağı mı koymuşlar? ha yok çevre binaların çatılarında keskin nişancıları var o zaman? hayır. beceriksiz falan desek şimdi ordan bir velet çıkacak "golaysa sen gid la orğaya" diyecek, bize operasyon dersi verecek. neyse bakalım, severim ülkemi ben. bir de yayın yasağı gelmiş, oy oy. i love this game.

rte umumi tuvalet açılışına giderken sri lanka ordusuna bedel güvenlik personelini görevlendiren devlet, böylesi bir durumda sarsılmaz'lardan öte silahları olmayan devriye güçlerini olay yerine yolladıysa da alınlarından öperim tekrar. tabi bunları olayı görmeden yazıyorum, haberleri izledikten sonra daha sağlıklı yorumlar yapılabilir.

bir polisin şehit düşmesi ve bir vatandaşın da yaşamını yitirmesi cidden üzücüdür. ölen vatandaş, bir de vurulan muhabir apayrı bir mevzudur. "vatandaş meraklı olmayacak, cahil olmayacak, bilinçli olacak arkadaş" diye işin içinden sıyrılmak işgüzarlığın önde gidenidir ki bu olay çok büyük bir güvenlik zaafiyeti olduğunun da göstergesidir. buna girmesek de olur.