bugün

death note

finali ile bir çoğunu hayal kırıklığına uğratmış dizi. 25. bölüme kadar light ile l arasındaki durum gayet zevkliydi ki dizinin ilzeyici kitlesini bunlar oluşturdu. neyse spoilere geçiyorum.

--spoiler--
değinmek istediğim bazı noktalar;
-25.bölüm l'nin ölümü. yani eğer light'ın tek yapması gereken l'yi bir ölüm meleğine öldürmekse bence bunu ryuk'a bir elma vererek de yaptırabilirdi. olmadı misa'ya L'yi öldürmesi için rem'e rica ettirirdi. bence bu kadar son ana bırakmasına gerek yoktu
-l ile light genelde eşit zekadaydı ama light daha çok şey bilirken l daha tecrübeliydi. hatta 25'e kadar sürekli birbirlerinin ne düşündüklerini söylediler, hep birbirlerinin planını önceden farkedip tuzak kurdular falan, fena değildi.
-bence dizinin en zeki karakteri senaryo gereği n gibi gözükse de n değildir. mello n'den biraz daha az zeki light ve l en üsttedir. n ise çok şanslı bir velettir. ama geleceği olabilir.
-finale ilişkinse, olm light. sen önceden bu tarihte buluşmada olacak herkesi öldürcektin. sonra da n veletini istediğin gibi öldür. illa deftere mi yazacaksın. valla salaksın. l'nin de yemeğine zehir falan katsan ne uğraşıyordun öyle. illa defter. ama finalde cidden diğerlerini önceden deftere yazıp öldürsen tam o anda, karşında bir n veleti kalıyor öldükten sonra birinin al silahını tek kurşun. n ise böyle bir ihtimali düşünmüyor salak gibi. diyelim kira ve kendisi dışında herkes ölebilir, o zaman ne bok yiyecekti?
burdan senaristleri kınıyorum.
--spoiler--