bugün

death note

şimdi ilk 3 bölümünü izlemiş biri olarak önyargılı yaklaşmak istiyorum. kusura bakmasın hayranları.

--spoiler--

öyle çok da süper başlamadı. tamam konuya falan diyeceğim yok da, kimdir bu "l"? yani ne ayaksın koçum? adam tamam dünyanın en iyi dedektifi de bilmemnesi de, nasıl oluyor da dünyada daha önce kimsenin karşılaşmadığı böyle bir olayda her tahmin ettiği anında doğru çıkıyor?

mesela diyor ki; ölümler hep bu satte gerçekleşmiştir demek ki bu çocuk okula giden bir öğrenci. sonra bunu haberlerden duyan kira, ölümleri aralıklarla verdiriyor. ama l bu rahat durur mu? hemen "yok efendim bu ibne bilerek yapıyor bunları, ölümlerin saatini ayarlıyor" diyor. ulan bre hayta, nasıl bir zeka var sende. ölümleri ayarladığını anlamak zor değil de, demin sen demiyor muydun ki öğrenci bu gavat diye. madem ayarlıyor ölümleri, o saatlere bakarak "öğrenci bu, öğrenci bu" diye çığırtmanın alemi neydi.

şuna geliyorum: her şeyi basitçe kurgulamışlar. yani gizem yok ortada. kira yapıyor eylemi, hop l anında çözüyor davayı. tabi bunları ilk 3 bölümü izleyip de yazıyorum. sonrasında göt olup entryyi editleme ihtimalimi de göz önünde tutup, ona göre hakkımda düşüncelere garkolunuz.

--spoiler--