bugün

baş örtülüler çağdaş değildir

bakıyorum, bu tür konular hala reytingi çok bol konular. ben çocuktum, gene bunu tartışıyodu büyükler, şimdi biz büyüdük adeta mirası devraldık, bunu tartışıyoruz. ancak yıllara mukabil değişen bişey oldu, o da tarafların kalitesi. giderek daha da gerzek bakış açılarıyla yaklaşmaya başladılar olaya, don - satanizm imlemi falan. tadında bırakılsaydı keşke.
sizleri alkışlarla yerlerinize uğurlarken, bir kuple cemil meriç çalalım, beyninizin pası silinsin:

"ne güzel tarif; Gerici: bir toplumun gelişmesini sağlayacak hiçbir yeniliği istemeyen, her yönüyle eskiyi özleyen ve eski düzeni getirmeye çalışan (kimse). (Meydan-Larousse). Tarifin tek kusuru bu ucubenin hangi çağda, hangi ülkede yaşadığını söylememesi.
Murdar bir halden muhteşem bir maziye kanatlanmak gericilikse, her namuslu insan gericidir.
IV. Murat'a, "Süleyman devrine dön!" diye haykıran Koçi Bey'den Reşit Paşa'ya kadar Osmanlı Devleti'nin bütün ıslahatçıları gerici. Dante, yaşadığı çağdan iğrenir. Balzac eserini iki ezelî hakikatin ışığında yazar: kilise ve krallık. Dostoyevski maziye âşık. Dante gerici, Balzac gerici, Dostoyevski gerici."

öptm, kib.

humbara'nın uyandırmasıyla gelen edit*: alıntı, yazarın bu ülke isimli eserinden. yazar bölüm bölüm analiz ettiği dönemin, halkı dışlayan, kendi handikaplarından sıyrılamış türk aydınlarına velev ki bir ışık tutar diye sunduğu özeleştirilerinden biridir, kitabı hatta kitaplarını okumak genel bakış açısını kavramak adına daha sağlıklı olacaktır.
güncel Önemli Başlıklar