bugün

emin olcay

--spoiler--
Kurtlar Vadisi’nde “Ömer Baba” karakterini oynayan oyuncu Emin Olcay, Şaşmaz kardeşler, Osman Sınav ve diziye dair konuştu: (Sabah)

• Osman Sınav’ın diziyi bırakma kararına şaşırdık. Hiç beklemiyorduk. Hayatın olağan akışına aykırı bir durumdu.

• Hadi Kurtlar Vadisi'ni riskli diye bıraktı diyelim. Peki, Ekmek Teknesi'ni neden bıraktı?

• Soruşturma açılmasını çok doğru buluyorum. Gerçekler neyse ortaya çıksın. Eğer yanlış şeyler yaptılarsa cezalarını çeksinler.

• ‘Gördüğüm lüzum üzerine diziyi bırakıyorum. Genç arkadaşım Raci'ye teslim ediyorum’ dedi. Herkes şok oldu.

• Osman'ın bürosu altında seslendirme yapıyorduk. Bir gece gittim seslendirme için. Etraf cip dolu. Birtakım tipler dolanıyor ortalıkta.

• Osman, benim boylarımda, beyaz saçlı bir adamla indi yukardaki bürosundan. Osman'a ‘kim bu adam?’ diye sordum. “Abi bu işte mafyanın ombudsmanı. Herkesin arasını bulur. Onunla konuşmadan hiçbir şey yapmazlar” dedi.

• Salacak'ta bir kahvehanede çekim yaparken Osman'ın belinde silah görmüştüm. Tedbir alıyordu Osman. Mafya çatışmalarını anlattığı dönemdi. Zaten ombudsmanın gelmesi de bundan dolayıydı.

• Osman'dan sonra dizi politikaya dönmeye başladı. Türkiye'nin birtakım bilinmeyen yerlerine doğru gitmeye başladık. Giderek de arttı bu.

• Yani şüpheleniyordum da, birilerinden bu bilgileri almasalar bunları nereden biliyorlar diye düşündüğüm oldu. Bir yerden bir şeyler geliyor ki yazıyorlar diye düşündüm.

• Yeşil'in diziye girmesine ne gerek vardı ya? Yeşil niye girdi? Sonra Cumhurbaşkanı niye girdi senaryoya? Bunlar niçin girdi? Ve anlamadığımız şeyler vardı.

• Harp Okulu'nda her sene sahneye konulan oyunları dört sene ben yönettim.

• Ergenekon döneminde bazı öğrencilerime FETÖ'nün nasıl tuzak kurduğunu, neler yaptığını duyuyordum.

• Uyarsam da Raciler burunlarından kıl aldırmadıkları için dinlemezlerdi. Egoları çok yüksekti.

• Şaşmaz kardeşler iyi, dürüst, düzgün adamlar değiller. Bana sette mobbing uygulanıyordu. Beni ikinci sınıf insan gibi görüyorlardı herhalde.

• Devlet tiyatrosunda yıllarca çalıştım. Düşünün, Necati bana rol tarif ediyordu, böyle oyna diye. Oyunculuğa da bu diziyle başlamış bir insan Necati. Yani beni yıllarca onun direk gibi oynamasına katlanmışım.
--spoiler--

https://x.com/haskologlu/status/2101925495164076160
© copyright 2005 - 2026