bugün

tek hak din

ve rab, adem'le havvayı yarattı, torah'tan:
Ve Tanrı, insanı kendi suretinde yarattı; Tanrı’nın suretinde onu yarattı; erkek ve dişi olarak onları yarattı...
Tanrı, insanı toprağın tozundan biçimlendirdi ve burnuna hayat nefesini üfledi; ve insan yaşayan bir can oldu...
Ve Tanrı dedi ki: “insanın yalnız olması iyi değil; ona uygun bir yardımcı yapacağım.”
Tanrı, kırın her hayvanını ve göklerin her kuşunu topraktan yarattı; ve onları insana getirdi, onlara ne ad vereceğini görmek için. insan her canlı yaratığa ne ad verdiyse, o onun adı oldu. insan bütün sığırlara, göklerin kuşlarına ve kırın her hayvanına adlar koydu; fakat insan için kendisine uygun bir yardımcı bulunamadı.
Ve Tanrı, insanın üzerine derin bir uyku düşürdü, o uyudu; ve onun kaburgalarından birini aldı ve yerini etle kapattı. Tanrı, insandan aldığı kaburgayı bir kadına dönüştürdü ve onu insana getirdi.
insan dedi ki: “Bu kez! Benim kemiklerimden kemik, etimden et; buna Kadın denecek, çünkü Erkek’ten alındı. Bu nedenle insan, annesini ve babasını bırakır ve karısına bağlanır; ve onlar tek beden olur.”
© copyright 2005 - 2026