bugün

2 nisan 2023 fenerbahçe beşiktaş maçı

T: fb'nin ilk yarıyı enner valencia'nın penaltı golüyle 1-0 önde kapattığı maç.

ilk yarı itibariyle fenerbahçe adına maçın oyuncusu Arda güler, hemen her hücum organizasyonunda var, özellikle alınan penaltı tek başına arda'ya yazar. Altay bayındır da aboubakar'ın karşı karşıyadını ve gedson'un ceza sahası dışından şutunu çıkartarak müthiş bir ilk devre çıkarttı.

Beşiktaş'ta sıkıntı büyük: takım felçli gibi resmen. Hemen her hatta yetersizlikler var. Özellikle bjk'nin iddialı olduğu orta saha üçlüsü (hadziahmetovic&salih&gedson) üçlüsü patladı ilk yarıda. Fb gibi hücum kısırı bir takım bile çok rahat üçüncü bölgeye geçiyor.

Arda güler'in pozisyonu penaltı: evet, arda da penaltı kovalıyor ama bu penaltıyı penaltı olmaktan çıkartmaz. Osayi'nin pozisyonda omuz omuza mücadele ve osayi'nin hakemi yanıltmaya yönelik hareketi var. iki karar da doğru.

Benim için kötü kararlar, 2 kez gedson fernandes ve 1 kez (sanırım) rachid ghezzal'ın kayarak müdahaleleri. Özellikle gedson'un ikinci kayması (fb sağ kanatında) net karttı. Diğerlerine de kart verilebilirdi.

Vincenct aboubakar'ın yediği sarı kart doğru, bariz tribünleri kışkırtıyor ama sonrasında Samet Akaydın niye kart yedi, hiçbir fikrim yok.