bugün

arda güler

daha önce yazmıştım; canı sıkıldıkça güney amerikadan genç oyuncu izleyen, kendi çapında az çok yetenek avcılığı yapan biri olarak benim gördüğüm en yetenekli ve futbol aklı en yüksek gençlerden biridir.

fakat ortada ilerde başını ağrıtacak ciddi bir problem var. futbolda son yıllarda en geçerli olan durum; tempo. birçok "gerçek" futbol uzmanı linç yiyeceğini bildiği için bu duruma değinmiyor.

günümüz futbolunda yaklaşık 10 senedir aşırı yetenekli fakat temposu, vurup gitmesi düşük oyuncuların artık en üst seviyede barınmasının imkansız olduğunu görüyoruz. mesut özil, james rodriguez, ne bileyim sneijder, bir alt seviyeden alex teixeira, güncel olarak oynasa alex de souza vs.

hem yetenekli, futbol zekası üstün, hem de aşırı tempolu dediğimizde aklımıza gelen isim ise tabii ki kdb. benim ve bircoklari için aktif en iyi 10 numara değil, direkt aktif en iyi futbolcudur.

ardanın ise buraya dikkat -yaşından, profesyonel maç eksikliğinden bağımsız- genetik olarak tempo, güç ve dayanıklılık dezavantajı var. (birçokları için pek muteber olmasa da fmde potansiyeline ulaşmış 4.5 yıldızlı hali bile fiziksel olarak ciddi problemli)

bunlardan dolayı ben ardanın en üst seviyeye kesin olarak çıkacağını düşünsem de o seviyede kalacağını zannetmiyorum ve maalesef bu konuda neredeyse eminim.

bakıcaz.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar