bugün

rick and morty

3. sezon ile başlayan bir düşüş kesinlikle var. ilk iki sezon ne kadar deli zeki yazılmış olsa da sonradan gelen sezonlar arada bazı bölümler hariç ufak sıkıntılara sokuyordu. Hatta 5. sezon ben 8. bölüme kadar izledim ve gerçekten dedim ki biraz nadasa bırakayım çünkü gerçekten kötüye gidiyor dizi. Bugün itibariyle son iki bölümü seyrettim ve sanıyorum ki Dan Harmon ufaktan dizinin sıçtığını farkedip gelmiş gibi hissettiriyor. Benim için 5. sezon 9 ve 10. bölüm diziyi ipten aldı.

--spoiler--

Bu durum şöyle, Rick and Morty her sezon geyik macera bölümüne sahipti, ama bunları çok deli zekice işlerlerdi. Sonradan kendi evrenini devam ettiren bölümlere sahipti ve bu bölümler ayrı güzellerdi. 3. sezon itibariyle biz bu bölümlerin kalitesini ufak ufak kaybettik, hatta 5. sezon artık iyice ot bok şakası yapmaya gelecek kadar düşmüştü. Dan Harmon'un standart dizi anlatım tekniği bile yoktu çoğu bölümde, bir şeyler yaşanıyor ama yani hiç bir olayı yok, keza çoğu bölümde ne olduğunu bile hatırlamıyorum. 9. bölüm de aslında çok böyle başlayıp bir anda dizinin evrenini etkileyen bir bölüme dönüşüyordu. 10. bölüm de aynı şekilde, çok böyle ıvır zıvır hikaye anlatacak gibi geliyorken bir anda hop evreni etkileyen bölüme dönüştü.

Yani Dan Harmon'ın bunu anlatmak istemediğini ama gerçekten dizinin düşen kalitesini ve ilgisini toparlayabilmek için böyle bir topa girdiğini düşünüyorum ben. Zaten bölümde de seyirciye Rick üzerinden lafını sokuyor ve diziyi yine bambaşka bir noktaya taşıyor. Şu an dizinin geldiği nokta inanılmaz teori kurmaya açık. -

Ben bunu biraz da sanıyorum film geleceği için yapacaklarını düşünüyorum. insanlar ilgiyi kaybederlerse gişenin patlayacağı ortada, kaç haftadır tease ediyorlar bir live action. iyi bir şey anlatacaklarsa buyursunlar yok diğer bölümler gibi sıçacaklarsa yok abi. Hiç niyetim yok buna.
--spoiler--