bugün
- fenerin sanki bizi biraz fazla rezil etmesi15
- fenerbahçe vs galatasaray10
- game of thrones taki kerhaneci19
- küfürü bırakıyorum sözlükk3
- fenerin gs'nin kasasından 30 milyon avro alması7
- sabahları nefret edilen şeyler17
- ismail kartal13
- 26 ağustos 2026 olympique lyon fenerbahçe maçı45
- nick vermeden bir yazara seslen6
- gençlere en büyük tavsiyeler3
- pontus rumları9
- fenerbahçe21
- tamircisi ölünce satılan araba6
- evrende yalnız mıyız sorunsalı2
- galatasarayın köyfarans kupasına katılmamış olması2
- pizza5
- en iyi müslüman teknik direktör2
- saray'dan yeni anayasa sinyali2
- fenerbahçe lyon maçında atıp tutan yazarlar8
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle10
- fenerbahçe lyon maçı sonrası saha karışması5
- hiç bitmeyecekmiş gibi gelen şeyler16
- üstteki yazar gözünde nasıl canlanıyor7
- arda güler den fenerbahçe paylaşımı3
- kürt sahil mafyası3
- 18 sene sonra yüzü gülen mel gibson2
- fenerin şl de ziki tutacak olması5
- kapadokya20
- islam barış dinidir43
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı8
- yeni partili sözlük yazarları26
- sarapci koala51
- büyük taarruz3
- bir sözlük kızıyla şapır şupur öpüşmek13
- gece geç saatte ışığı yanan evler6
- ne okudunuz9
- hem kürt hem feminist hem vegan kız2
- dünyanın en yaşlı insanı3
- ne kadar yaşlısın23
- sözlüğün açık ara en sevilmeyen yazarı seçilmek18
- boş yapasınız gelince ne yapıyorsunuz13
- ankete gelin beyler31
- 27 ağustos 2026 şampiyonlar ligi kura çekimi4
- tai lung47
- ne kadar mutlusun5
- arkadaşlar çok acil bi baksanıza10
- sözlüğe fotoğraf atmak6
- recep tayyip erdoğan25
- sözlüğün en iyi profilleri3
- sözlüğe veda edecek yazarların son konuşmaları6
sürekli kendime sorduğum soru. bu soruyu ya bu insanlar bu arabalara nasıl biniyor takip ediyor. türkiye şartlarında namuslu ve onurlu bir şekilde çalışıp ev araba almak o kadar zor ki. tüm ömrünüzü buna adamalısınız kalifiye bile olsanız.
bugün moralimi bozan bir olay oldu elimde kocaman bir koli aştinin bir ucundan bir ucuna gitmem lazım ve bunu 10 dakikada yapmalıyım ki otobüse yetişebileyim. her zaman halime söverim türkiyenin akla ilk gelen iyi bir üniversitesinden iyi bir ortalama ve ileri seviye ingilizceyle mezun oldum. bi baltaya sap olamadım. şaklaban gibi yabancı firma yetenek sınavı çözüp duruyorum. baltaya sap olsam bile benimle aynı işi yapan bi avrupalının amerikalının benden 10 kat rahat yaşaması insanı yiyor bitiriyor o da ayrı konu. her neyse elimde koli ıkına ıkına onu taşırken yaşlıca bi amca sakalında saçında bir tane beyaz olmayan tüy yok bu adamda. dedi ki oğlum ver bana ben taşıyayım. eğer aştiye benim gibi yüzlerce defa gelen biriyseniz aştide 3 çeşit işte çalışan olduğunu bilirsiniz. bir otobüs firması çığırtkanları. iki çay simit satan satıcılar ve üç arabasıyla veya elinde eşya taşıyarak para kazananlar. bu amca da üçüncü çeşit bir çalışandı. başka çarem olmadığından utana sıkala verdim kutuyu. o yaşlıca adam belki 60 larında belki 70 lerinde elinde koca kutu benim için bile zor olan o yol boyunca taşıdı kutuyu. cebimde bir 50 lira var taksi parası diye tutuyorum. yetiştik otobüse dedim dayı nedir senin emeğinin karşılığı? dedi oğlum 20 lira versen çok makbüle geçer. adam kutuyu taşımış 10 lira verip yol al desem yapacak bir şeyi yok. verdim 20 yi ama ne kadar üzüldüm. o adam o yaşta öyle bir çaresizlik ki koskoca kutuyu dünya yol taşıyıp 20 lira istiyor. hep kendimizi mukayese ettiğimiz avrupada amerikada yaşıtları sıkıntıdan kendini hobilere veriyor ülke ülke geziyor. bizde o adam o koliyi taşımalı ki eve ekmek götürebilsin. lan o zaman neden var bu ülke yansın yok olsun eğer 70 yaşında bir adam yokluktan bu işlerde çalışıyorsa. emeksiz milyoner olanlar birilerinin tanıdığı olup milyonluk arabalara binenlerin iki dünyada da iki yakası bir araya gelemesin. bizden bir gençlik çaldı bu ülke başkalarından bir ömür.
bugün moralimi bozan bir olay oldu elimde kocaman bir koli aştinin bir ucundan bir ucuna gitmem lazım ve bunu 10 dakikada yapmalıyım ki otobüse yetişebileyim. her zaman halime söverim türkiyenin akla ilk gelen iyi bir üniversitesinden iyi bir ortalama ve ileri seviye ingilizceyle mezun oldum. bi baltaya sap olamadım. şaklaban gibi yabancı firma yetenek sınavı çözüp duruyorum. baltaya sap olsam bile benimle aynı işi yapan bi avrupalının amerikalının benden 10 kat rahat yaşaması insanı yiyor bitiriyor o da ayrı konu. her neyse elimde koli ıkına ıkına onu taşırken yaşlıca bi amca sakalında saçında bir tane beyaz olmayan tüy yok bu adamda. dedi ki oğlum ver bana ben taşıyayım. eğer aştiye benim gibi yüzlerce defa gelen biriyseniz aştide 3 çeşit işte çalışan olduğunu bilirsiniz. bir otobüs firması çığırtkanları. iki çay simit satan satıcılar ve üç arabasıyla veya elinde eşya taşıyarak para kazananlar. bu amca da üçüncü çeşit bir çalışandı. başka çarem olmadığından utana sıkala verdim kutuyu. o yaşlıca adam belki 60 larında belki 70 lerinde elinde koca kutu benim için bile zor olan o yol boyunca taşıdı kutuyu. cebimde bir 50 lira var taksi parası diye tutuyorum. yetiştik otobüse dedim dayı nedir senin emeğinin karşılığı? dedi oğlum 20 lira versen çok makbüle geçer. adam kutuyu taşımış 10 lira verip yol al desem yapacak bir şeyi yok. verdim 20 yi ama ne kadar üzüldüm. o adam o yaşta öyle bir çaresizlik ki koskoca kutuyu dünya yol taşıyıp 20 lira istiyor. hep kendimizi mukayese ettiğimiz avrupada amerikada yaşıtları sıkıntıdan kendini hobilere veriyor ülke ülke geziyor. bizde o adam o koliyi taşımalı ki eve ekmek götürebilsin. lan o zaman neden var bu ülke yansın yok olsun eğer 70 yaşında bir adam yokluktan bu işlerde çalışıyorsa. emeksiz milyoner olanlar birilerinin tanıdığı olup milyonluk arabalara binenlerin iki dünyada da iki yakası bir araya gelemesin. bizden bir gençlik çaldı bu ülke başkalarından bir ömür.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar