bugün

kürtler

bu sözlükte ırkçılık cezai yaptırım içermediği için (#43252662) içimi dökebileceğim entrydir.

açıkçası götleri kalkmıştır. (niyesini açıklayamam, modlar çalışmıyor ama cimer çalışıyor) artık çoğu bir sosyalist kürt milliyetçisi havasında.

haklarını* alabilmek adına evrim geçirdiler. eskiden yüzüne dönüp bakamayacağınız kadar çirkinlerken şimdi bakmaya kıyamayacağınız kürt kadınlar var. aynı kurtların sahiplerine şirin görünmek için süs köpeklerine kadar evrilmesi gibi.

ben türkler ile kürtlerin arasındaki bağı kurt ve köpeğe bağlıyorum. türkler tarih boyunca dik duruşu (sultan selimden atatürk'e kadar ki dönem ve 1948 den sonrası hariç de amına koyayım) ile dünyaya kanıtlamışken kürtler ise yaşadıkları coğrafyada türklerden daha eski olmasına rağmen hiçbir zaman bir devlet dahi olamamış,

her dönemin güçlü devletlerinin şeklini almışlardır. hz muhammed sonrası halife dönemi arapların güçlü olmasıyla müslüman oluşları, anadolu'ya türklerin gelmesi ile anında romalıları satıp türkleşme çabaları. (nevruz kutlamak, sonra bir de adını değiştirmek amk)

elbette kimse doğduğu ırkı seçemez ama kürt doğupta kürt milliyetçisi de olmazsın amına koyayım.

d: 5 bin yıllık ırkmış. ulan yazının icadı milattan önce 3500. dünyanın en eski medeniyetlerinden çinin bile var olduğuna dair ilk yazılı belgeler m.ö. 1300 ama ben 5 bin yazayım çünkü öyle bilimsel oluyor.
ama doğru da olabilir. eski hiyerogliflerdeki bir çok hayvanı ben şahsen benzettim.