bugün

vikipedi

son dönemde çeşitli çevrelerce sık sık saldırıya uğrayan oluşum.

hayır o değil de, hem kürt milliyetçileri, hem de ülkücüler saldırıyor. hem solcular hem sağcılar saldırıyor. hem türkler hem türk olmayanlar saldırıyor. pkk'cılar saldırıyor, on saniye pkk'yı öven birşey yazılı kalıyor, hemen siliyoruz, ondan sonra ülkücüler saldırıyor "niye 9 saniyede silmediniz" diye. amaç üzüm değil kesinlikle, bağcı dövmek.

ayrıca PKK'nın terörist ve uyuşturucu kaçakçısı bir örgüt olduğu yazmaktadır:

--spoiler--
""PKK başta Türkiye olmak üzere, Avrupa Birliği[4], ABD[5] ve NATO[6] da dahil olmak üzere pek çok ülke ve kuruluş tarafından terör örgütü kabul edilmiş, ayrıca ABD'nin uyuşturucu kaçakçıları listesinde bulunan[7][8] etnik-ayrılıkçı bir örgüttür. Türkiye'de Meclis tarafından "terör örgütleri listesi" yayınlanmamıştır. Bununla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı "Türkiye'de halen faaliyetlerine devam eden başlıca terör örgütleri" listesinde "PKK/KONGRA-GEL (Kürdistan Halk Kongresi-KHK)" adı altında yer almıştır.[9]""
--spoiler--

Ek olarak, son gazi Mustafa şekip birgöl hakkında tüm sözlüklerin toplamından fazla bilgi içermektedir. 2007 Dağlıca saldırısı, Aralık 2007 Kuzey Irak Operasyonları, Güneş Harekâtı, 3 Ekim 2008 Aktütün Karakolu'na saldırı gibi konularda son derece geniş bilgi içermektedir. "ermeni soykırımı" maddesi olmayan tek wikipedia dil şubesidir. kürtçü/ermenici/bölücü demek ayıptır, günahtır.

Edit: mustafa şekip birgöl maddesini daha da geliştirmek için uğraşırken internetteki en iyi türkçe bilgi kaynağı olduğuna kanaat getirdim. inönü savaşları'nda hangi birliklerin çarpıştığını öğrenmek, buna göre m.ş. birgöl'ün görev aldığı 15. fırka 45. alayın afyon cephesi'nde 1. mi yoksa 2. inönü savaşında bulunduğunu öğrenmeye uğraşırken*** nette yaptığım aramalar sonucunda her 4 sitenin üçündeki bilgilerin vikipedi'den alındığını gördüm. üzülsem mi sevinsem mi bilemedim.