bugün
- mezut barzani nin yahudi olması19
- iltica ve mel'in birlikte sunduğu radyo programı11
- bir gün herkes ak partili olacak8
- ak partinin chp'ye diz çöktürmesi9
- melih gökçek soruşturması ne oldu5
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı16
- esenyurtta bir lisede bıçaklı kavga3
- çocuğa israil diye isim koymak17
- arkadaşlar şifalandım10
- ak parti'nin cemil tugay paylaşımı18
- amerikan kuklası halife4
- kadir mısıroğlu fan clup8
- yusuf atılgan aylak adam2
- kahveleri gezerek tebliğ yapanlar9
- bursa da kadın katiline sosyal medya ilgisi12
- dindar geçinip zina yapan erkek8
- ceset başlığı niye hala yerinde8
- sözlüğe bir kitap bırak2
- allah varsa nerede6
- togg3
- rahmetli ekrem imamoğlu4
- 7 ekim 2026 cemil tugay'ın akp'ye katılması5
- çok sıkıcı lan2
- sözlük yazarlarının seksi kombinleri2
- insidious out of the further2
- sosyal çürüme3
- fondan parayı vuramamak2
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet21
- ak partili ahlakı14
- ceset sikmek11
- çarşamba günü yapılabilecek şeyler2
- arkadaşlar bugün diyetimi iptal edebilir miyim5
- fatma betül sayan kaya37
- scarlett johansson4
- sözlük kavgasını en iyi anlatacak yönetmen15
- kırmızı tuborg içerken dağdan aşağı yuvarlanmak8
- sözlük radyosu yayın yapsın4
- akp kazandı5
- ilişkilerde 10 yaş fark7
- bugünleri de mi görecektik3
- hastayken bile cinsellik düşünmek4
- mekke anlaşması4
- izmir'li kızlara başörtüsü dikmek3
- belediye başkanı çalmak5
- meksika açmazı macerası11
- özgür özelden umut bekleyen insan2
- fındıklı çikolata2
- fatma betül sayan kaya'nın ifadeye çağrılması2
- dünyanın en tehlikeli cümlesi7
- recep tayyip erdoğan11
madem bazı anayasal hakların kanunlarla ve kanun hükmünde kararnamelerle sınırlandırılabileceğini biliyordun en başından yazsaydın bu kadar uzamazdı.
memurun görüş açıklamamasına dair bir hüküm göremedim. görüş açıklayabilir. herhangi bir siyasi partiye üye olamaz ve o parti adına faaliyet yürütemez. bir yazar arkadaşımız aynı benim gibi açıklamış.
şimdi iki yerde çelişiyoruz. birincisi bu kanuna göre memur siyasi içerikli mi konuşamaz yoksa siyasi parti üyesi olamaz ve siyasi faaliyet mi yürütemez? ikincisi bu kanun uluslararası normlara uygun mu?
bence birinci olarak memur görevi başında siyasi içerikli konuşamaz ve siyasi faaliyet zaten yürütemez. ama görevi haricinde sosyal medya üzerinden veya çevresindeki insanlarla karşılıklı diyaloglarda siyasi içerikli her insan gibi konuşabilir. bunu sınırlandırabilecek bir babayiğit ben görmüyorum.
ikincisi bu kanun eğer senin dediğin gibi memurun siyasi düşüncülerini görev dışında konuşmasını da engelliyorsa o zaman avrupa insan hakları sözleşmesi ile bile çelişir. (bkz: aihs m 10)
yani her türlü haksızsın.
ayrıca sana bir tavsiye. tartışma kültüründe karşındakinin yeterli bilgiye sahip olmadığını düşünürsen tartışmaya son verirsin. aymaz dersen hakaret suçunu işlemiş olursun. (bkz: tck m 125) bu yüzden haksız olduğun zaman sinirlenip hakaret etme çünkü internet üzerinden işlenen suçlar cezasız kalmıyor. takibi şikayete bağlı.
memurun görüş açıklamamasına dair bir hüküm göremedim. görüş açıklayabilir. herhangi bir siyasi partiye üye olamaz ve o parti adına faaliyet yürütemez. bir yazar arkadaşımız aynı benim gibi açıklamış.
şimdi iki yerde çelişiyoruz. birincisi bu kanuna göre memur siyasi içerikli mi konuşamaz yoksa siyasi parti üyesi olamaz ve siyasi faaliyet mi yürütemez? ikincisi bu kanun uluslararası normlara uygun mu?
bence birinci olarak memur görevi başında siyasi içerikli konuşamaz ve siyasi faaliyet zaten yürütemez. ama görevi haricinde sosyal medya üzerinden veya çevresindeki insanlarla karşılıklı diyaloglarda siyasi içerikli her insan gibi konuşabilir. bunu sınırlandırabilecek bir babayiğit ben görmüyorum.
ikincisi bu kanun eğer senin dediğin gibi memurun siyasi düşüncülerini görev dışında konuşmasını da engelliyorsa o zaman avrupa insan hakları sözleşmesi ile bile çelişir. (bkz: aihs m 10)
yani her türlü haksızsın.
ayrıca sana bir tavsiye. tartışma kültüründe karşındakinin yeterli bilgiye sahip olmadığını düşünürsen tartışmaya son verirsin. aymaz dersen hakaret suçunu işlemiş olursun. (bkz: tck m 125) bu yüzden haksız olduğun zaman sinirlenip hakaret etme çünkü internet üzerinden işlenen suçlar cezasız kalmıyor. takibi şikayete bağlı.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar