bugün

attila

öncelikle

(bkz: isten kardja)
(bkz: tuğrul)

bütün türk hükümdarları arasında attila'nın yeri bir başkadır.

tuman buyuk hun imparatorluğunu kuran büyük bir başbuğ,mete han imparatorluğun en büyük yabgusu ve tsknın 2000 yıl önceki babası,kür sad türkü yok olmaktan kurtaran en büyük kahramanı, ilteriş kürşad'ın attığı tohumları yeşerten ve 2.göktürk devletini kuran unutulmaz tanrıkut kaanı,bilge kaan ve kül tegin onun eserini yücelten büyük ve unutulmaz kitabelerin yaratıcıları kaan ve komuntanlarımız ve daha adını sayamayacağım alperlerin alperi birçok kaan,sultan ve hanımız vardır ama dedim ya attila'nın yeri bambaşkadır.

o tanrı'nın kudretinin yeryüzündeki aksidir,o teşkilatçılıkta başarının en üst noktalarından biridir,o askerlik sanatının dünyadaki en büyük sanatçılarından biridir,o bütün bunların yanında aydın seviyesi en üst noktada olan bir handır tıpkı bütük büyük türk hanlarının olduğu gibi.

o eşşizdir,atının üstünde aştığı ve yabancı olduğu coğrafyaların efendisidir,avrupada dizliye diz vurdurmuş,başlıya baş eğdirmiştir,baş eğdirdiği milletlerin eşsiz efendisidir.

koskoca roma imparatorluğu önünde duramamış bütün imparatorluk tanrıkutluğu önünde diz çökmüş ve ondan aman dilemiştir,önüne kattığı ve barbar olan kavimler bugünkü avrupanın etnik dağılımını oluşturmuş ve bu yüzden yıkılan batı roma imparatorluğu yani hristiyanlığın baş koruyucusu tarafından lanetlenmiştir.üzerinden binlerce yıl geçmesine rağmen vatikan hala onu lanetlemekte ve barbarlığın simgesi olarak görmektedir.bütün hristiyan avrupa'da da bu kin ve nefret devam etmekte ve türk'e olan düşüncelerini hala muhafaza etmektedirler.

rönesans döneminde attila tasvirleri onlarca kez işlenmiş,büyük ressam raphael özenle işlediği eseri olan sala di costantinoda papa ile attila'nın görüşmesini papa'nın tepesinde koruyucu azizlerin varlığıyla ancak resmedebilmiştir.çünkü tanrının kırbacına karşı azizlerden başka koruyucu seçmek boşa bir çabadır.
http://img522.imageshack....age=800pxleoattilanv7.jpg

hristiyanlık dünyası onu barbar olarak nitelendirmiştir ama büyük attila avrupa'ya sadece yeni bir etnik yerleşke düzeni ve roma imparatorluğu denen sömürü düzenini yıkmayı hediye etmemiş bunun yanında yemek çeşitlerinden tutun,halk oyunlarına,sanata,demirciliğe,çelik işlemeciliğine kadar türk'ün bildiği ve en iyi yaptığı ne varsa oralara ulaştırmıştır.

hakkında onlarca kitap yazılmış birçok kitapta adı geçmiş ama yine de hiçbir kitap onun yüceliğini anlatmanın yakınından bile geçememiştir.
çünkü attila türklerin en büyük başbuğlarından biridir.

ancak bir nokta daha vardır ki,onun ruhu,kudreti ve bilgeliği üzerine bir de bütün türklüğün ruhu,kuderti ve bilgeliği eklenerek son ve en büyük türk başbuğu mustafa kemal atatürk'te yeniden dünyaya gelmiştir ve o kudretle türklüğü en kara yıllarında yeniden diriltmiştir.

yani onun yüceliğini anlatan ve yeniden uygulayan yine bir türk olmuştur.